Ha a kutya be van oltva, de érintkezik egy veszett rókával vagy a róka megharapja, akkor a kutya lehett veszett?
Sziasztok
Van egy tacskó foxi keverék kutyám, minden oltása meg van, azaz a veszettség ellenni is, ha így megharapja a róka lehet valami baja??
A veszettség elleni oltás arra való, hogy ne kapja el a betegséget-
Nálunk, az országban igen komolyan veszik a veszettséget. Ha kétségeid vannak, jelzed az állatdokidnak, hogy mi történt. Vélhetően házi karantént írnak elő két hétre a kutyádnak.
A vadászkutyák is előfordul, hogy megölnek rókát. Mégsem lesznek veszettek.
Attól még mindenképp vidd el dokihoz, ha a róka megharapta attól még a seb elfertőződhet.
Vagy hordozhatott más betegséget is a róka, nem csak a veszettség létezik.
Utolsó
Vissza jött a kutyus, csak későn vettem észre, egyébként nem szedte szét, a lábát harapta meg, rosszul fogalmaztam, a kutyát nem harapta, meg, a kutya a róka lábát, picit a hasát, de akkor megnyugodtam, jobban fogok figyelni köszönöm, szerencsére a kutyának nem lett baja, köszönöm a válaszod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!