Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Van olyan vadaspark/kisállatke...

Van olyan vadaspark/kisállatkert/állatmentő-állomás, ahol mókust lehet etetni, simogatni?

Figyelt kérdés

Valaki nagyon szereti a mókusokat és meglepetésként el szeretném vinni egy ilyen helyre.

Köszönöm.

2020. szept. 30. 12:31
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
15%
Ha kiír ide valaki egy kerdést azzal vállalja, hogy esetleg nem fognak vele szimpatizálni és véleményt nyilvánítanak mások. Nekem nem tetszik a simogatós projekt. Vannak haziállatok. Azok azért lettek kitenyésztve hogy lehessen simogatni őket, nekik is van rá igényük. A mókusnak nem. Nem értem ettől miért kell ilyen idegállapotba kerülni és hisztirohamot kapni. Felőlem nyugodtan kivándorolhatsz de egy pszichilógussal többre mennél szerintem.
2020. okt. 1. 15:53
 22/29 anonim ***** válasza:
73%

21-es a kerdezo statisztikat irt nem sajat magara vonatkoztatta. Nem szep dolog letamadni valakit aki nem irt olyan kerdest ami egyaltalan nem serto az allatokra. Mert ha olyat irt volna. Tenyleg nem artana a tobb tisztelet a masik iranyaba. Tok mindegy kinek mi a szakmaja. De az itteni viselkedesetek is merceje a mindennapjaitoknak. Minek fusztralotok meg mindig egy szimpla kerdesen. Ha nem tetszik lepj tovabb. Ilyen egyszeru. Elmondtad a velemenyedet a kerdezo tudomasul vette.

Elotte levo Joy Adamsonnak mi koze van a kerdezohoz? Egyebkent o is a gyulolkodo emberek aldozata lett csak mert nem tudtak elfogadni hogy felnevelt elarvult oroszlan kolykoket, gepardot amiket biz o is simogatott. Sajna a gyulolkodo alkalmazottai keze aldozata lett.

Ha a te kerdesed lenne de a kerdezo kerdezte lehet hogy neked nem tetszik a simogato projekt de a kerdezo irta hogy meglepetesnek szanja valakinek. Nem fogja senki kinozni azokat a mokusokat az erdei mokus amugy is csak kiveszi maximum az ember kezebol a kajat es trappol is az oduba, feszekbe, de egy nagyon jo opcio hogy az emberek megismerjek az erdo élővilágát, nem csak erdei vadmokusokra gondolt hanem pl. állatkertre is vagy vadas parkra ahol van ilyen hogy lehet simogatni meg oroszlan kolykot is.

2020. okt. 1. 17:49
 23/29 anonim ***** válasza:
0%

Huu nagyon jól tájékozott vagy. Oroszlánkölyköt már nem fogsz simogatni mert betiltotta az unió. Hála a jó égnek. De szerintem mókust sem fog mert leharapja az ujját.

Joy Adamson történetéből is sikerült kiszűrnöd a "lényeget". Elkeserítő nézni az élővilággal kapcsolatos tajékozottságát az embereknek. Ha ilyenek a "hozzáértő" emberek mit lehet várni a laikusoktól. :(

2020. okt. 1. 20:47
 24/29 anonim ***** válasza:
26%
22. Te is megtisztelhetnéd az olvasókat egy elviselhető helyesírással. Mert így írni sem illik. SEHOVA. 😝
2020. okt. 1. 20:48
 25/29 anonim ***** válasza:
19%

Vegyél neki plüss mókust. Az élők nem hagyják magukat simogatni. Elfutnak és harapnak is ha nem futhatnak el.

Végif olvastam a kommenteket. Mondjuk biztos kellemes meglepetés lenne egy mókus szerető embernek ha farkatlan meg vak, nyomorék mókusokat láthatna meg fogdoshatnam Ha azt szeretnéd, hogy sírva fakadjon mindenképp vidd ilyen helyre. Én a rókákat szeretem. De nem örülnék ilyen proginak. Inkább ha az erdőbe vinne el valaki ahol élnek és tudnék fotókat csinálni. Az szép emlék lenne. A csökött állatok taperolása nem. :(

2020. okt. 1. 21:46
 26/29 anonim ***** válasza:
A Budakeszi vadasparkban van mókus. Fogságban is meg szabadon is. Közel lehet menni a ketrecéhez. De simogatni meg etetni nem lehet. Kapnak ott enni eleget.
2020. okt. 2. 17:21
 27/29 anonim ***** válasza:
73%

24-es mobilon az ékezeteket nem mindig használom ha elkezd fájni a kezem ne hari most se, de ezt irhatnad kulfoldon elonek is akinek csak angol klaviaturaja van szoval nem tehet rola az ember ha illik ha nem. A mondandom a lenyeg ha ezt nem erted sajnalom ha minden aron kotozkodni akarsz sajnalom de tenyleg de nem vagyok benne partner. Nem szerettem volna a nagy vilaggal ezt az infot megosztani, hogy kimélem a kezem. Ha valamit tipozok azt javitani szoktam. A tipon kivul egy hibat talaltam *fusztralodtok javitva. A masik hiba tipo egy hosszu i-t kellett volna irnom de mint irtam kimelem a kezem.

De nem ertem hogy minek fusztralodtok egy szimpla kerdesen. Mert ha azt irta volna hogy egy allatvedo csapat egy napjaval szeretne meglepni azt a valakit es kb. Egy horor farmon rohadt zellert kene mutogatnia hogy ezt adtak a tehennek azt meg megertenem.

Joy Adamsonon nottem fel ezert vagyok ilyen tajekozott az Elza filmeket es a konyveit is olvastam gyerekkent. Nem vallom magam szakertonek bar tanultam egy s mast szakmai suliba is anno de nem vadgazdalkodast de azert tudok dolgokat mivel hobbim a termeszet.

Ja es enekeltem a Born free film dalt is gyerekkent.

Bantason kivul te mit tudsz felmutatni hiszen te is azt mondtad hogy allatokkal foglalkozol, ugye? Jól emlékszem? Állatorvos vagy?

Csak sikerül az ékezet. Megtisztellek vele titeket.

2020. okt. 2. 18:08
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

23-as amúgy nem tudom honnan veszed, hogy én simogatni akarok oroszlánkölyköket? A tipos vagyok. De most gépről írok, így vegyétek megtiszteltetésnek az ékezeteim.

Én csak jeleztem hogy bármennyire is nem tetszik, de Joy Adamson is simogatta a felnevelt oroszlánkölyköket, köztük Elzát is, de ha egy oroszlán falkát megfigyelsz a társas együttlétükkor ők is képletesen simogatják egymást dörgölőzéssel, egymás tisztogatásával. A szeretet kifejezése, és egyben a falka tag jelölésére is szolgál.

Egy növény evő a nyuszi is az álla alatt lévő illatmirigyével jelöli a hozzá tartozót, hogy "az enyém vagy" címszóval, és az embernek ez úgy tűnik mintha az állával simogatná.

Én csak egy szimpla hülye laikus vagyok szerintetek és a kérdező is.

Én nem alkotok véleményt, mert nem ismerem egyikőtöket sem, de azt megállapítottam, hogy akik kötözködnek azok nagyon unatkozhatnak, pedig biztos lenne mit csinálniuk.

A szakértőt úgy értettem mikor írtam, hogy aki állatkertbe dolgozott az tudja mire figyeljen ragadozó állatnál, mivel írtam, hogy a Mátrába áprilisban medvét találtak. Semmi köze a "figyi csá csumi én olyan de olyan szakértő vagyok" fényezéshez, csak jeleztem neki, hogy figyeljenek oda, azt megnyugtatásul írtam magamnak, hogy nem szimpla laikus megy túrázni, hanem olyan aki évekig vadállatokkal ráadásul ragadozókkal dolgozott. Erre jött az a válasz, hogy medvét akar majd simogatni, ezt biztosan tudom, hogy tévedtél. hehe :D

Oké 3 év is 3 év emlékeim szerint ezt írta a kérdező a munkahelyéről ahol dolgozott.

Az hogy a ti kis gondolataitokban milyen fantazmát gyártotok félreértésből engem nem érdekel, egy segítséget kérő kérdésre válaszoltam segítségnyújtásból. Erről szólt a válaszom. Na én megyek is tovább, sziasztok!

2020. okt. 2. 18:44
 29/29 anonim ***** válasza:
15%
Ahhoz képest, hogy mi unatkozunk te írtál ide egy fél könyvet. ;) A 3 évet dolgozott vadállatokkal az a valóságban úgy szokott kinézni, hogy 3 évben volt 1 hétig diákmunkás nyáron de ő már mindenhez ért. 🙈 Joy Adamson sem a vadon élő falkát simogatta és ezzel együtt mindig fertőtlenítővel járt és jó párszor kellett összevarrni kezét lábát. Sok mókust neveltem nem rajonganak a simogatásért hidd el. Mit nem lehet ezen megérteni?
2020. okt. 2. 19:39
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!