A rókát lehet háziasítani?
Azt a fajta hagyományos vörösrókát, ami a magyar erdőkben is honos lehet háziasítani? Egy fiktív helyzet:
Elmegyek biciklizni az erdő szélére és találok egy kölyök rókát, nincs ott semmi más róka rajta kívűl. Hazaviszem, úgy gondozom mint egy kiskutyát.
Na ilyen helyzetben, amikor felnő a róka akkor szelíd lesz? Olyan lesz mint egy kutya?
Nem találtam rókát, nem azért kérdezem, csak kiváncsi vagyok rá.
Elsősorban az érdekel, hogy a róka úgy fog-e viselkedni, mint egy kutya, de ha esetleg tudjátok azt, hogy jogilag engedélyezett-e a róka háznál tartása, akkor azt is megírhatnátok. Persze nem panelházban tartása...
elnézést, akkor úgyértem szelidíteni :)
szóval olyanokat nem fog tudni mint egy kutya? nem tanítható meg neki az, hogy ülön le, feküdjön le, adjon pacsit, maradjon a helyén amíg nem szólok neki, hogy jöhet, ugasson (amúgy a róka ugat?), ne piszkítson a házba, stb...
Lehet háziasítani és még a farkát is csóválja, itt egy érdekes cikk róla, a videó is cuki.
"Vannak olyan állatok,amiket kutyáknak hívnak,pont megfelel arra a célra,amire te a rókát szeretnéd!"
egy szóval sem mondtam, hogy rókát akarok tartani :) és tényleg nem akarok, ha eddig még nem is mondtam.
10:46 vagyok.
Akkor bocs,azt hittem,tartani akarsz rókát:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!