Hogyan győzhetném le a pókoktól való félelmemet?
Nagyon szeretem az állatokat, de a pókoktól való rettegésem beteges, ebben biztos vagyok. Legyen akármilyen kicsi, ha meglátok egyet a közelemben, hisztirohamot kapok, akár sírva is fakadok, úgy érzem, rajtam mászkálnak, lever a víz, undorodok mindentől amihez hozzáért a pók. Ha lecsapok egyet a szobámban (nagy küzdelmek és hosszas rágörcsölés után), és tudom hogy már nem él, akkor sem merek a szobában maradni, nem merem felvenni a ruháimat stb.
Szeretnék megszabadulni ettől a hülye fóbiától, próbáltam képek nézegetésével, olvastam sokat a madárpókokról, még egy pókkiállításra is elmentem nagy nehezen, hogy megpróbáljam leküzdeni a félelmemet, de nem használtak, maradt a beteges viszolygás.
Kösz a lehülyézést. Nyilván akinek klausztrofóbiája van vagy tériszonya stb., az is azért mert az illető hülye. Értelmes válasz volt.
Első válaszolónak köszönöm szépen!
Szakember segítsége kellene neked.
Én is pókfóbiás vagyok de madárpók tartó is egyben.A kisebbektől nem félek,a kaszásoktól való félelmem és a hálótól való félelmem mégsem múlt el.Én szakemberhez fordulnék,ha ilyen nagy mértékű a a fóbiád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!