Rettegek kivinni gyermekeimet a játszótérre, hogyan győzhetném le félelmemet?
Az utóbbi időben több ismerős gyermekkel is történt ott baleset, leestek valahonnan, volt akinek komolyabb baja is lett.Legutoljára az én lányom is majdnem leesett a csúszda tetejéről, és akkor annyira megijedtem, hogy még nem sikerült tultenni rajta magamat.
Van egy 3 éves kislányom, aki rendkívül mozgékony,sokat is esik, mert figyelmetlen.Na és a kisebbik gyerkőc 15 hónapos, neki pedig folyamatosan a nyomában kell lennem,mert ő is mászik fel mindenhova, nem ül meg egy pillanatig sem mondjuk a homokozóban, és miatta a nagyobbikra nem tudok kellő képpen odafigyelni.
Mindig kérik a játszóterezést, máshova kivinni nem is nagyon lehet őket, mert belvárosban lakunk forgalmas helyen, nem kertes házban, nincs udvar.Mit tanácsoltok?
A gyerek a saját kárán tanúl!!!
Nem lehetsz mindig a nyomàban!
Az oviban se fogjàk figyelni mit csinál az udvaron!!!
Had játszon, ha valami veszélyes, akkor rászólsz'
Teljesen megértelek, én egy 16 hónapossal se szeretek kijárni, de miatta szinte minden nap muszáj. Pár hete egy pillanatra nem figyeltem oda, addig odaszaladt a lengő hintához, ami jól megzúzta az állát.
Esetleg annyit tudsz tenni, hogy olyan játszótérre mentek, ahol több hinta is van egymás mellett. Mindkettőt beleteszed a hintába, ott hátha elvannak egy ideig. Vagy esetleg barátnővel, ismerőssel együtt mentek ki, és ketten tudtok egy-egy gyerekre figyelni.
Mindenképpen próbáljatok rendszeresen kimenni, mert ha csak nagyon ritkán juttok el, akkor tutira eszüket vesztve rohangásznak majd a játékokon. Talán ha látják azt, hogy többször mentek, akkor jobban hozzászoknak, és nem az újdonság varázsával fog rájuk hatni.
Apával, mamával, tesóddal, barátnőddel együtt esetleg?
Az első válaszolónak gondolom nincs gyereke, mert egy szülő nem így gondolkodik. Pl ha egy 3 éves betöri a fejét, akkor nem azt mondja, hogy na, úgykellett, legközelebb jobban vigyázol!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!