Ti nem sajnáljátok a tyúkot/kakast mikor levágjátok?
Figyelt kérdés
Az én pipijeim mind szelídek, meg lehet őket fogni meg simogatni. Én nem tudom őket levágni,nincs szívem, a tyúkok amúgyis kellenek, a kakasokat meg ami nem kell, azt el szoktam adni.2013. febr. 22. 22:42
21/25 anonim válasza:
Ha nagyobb helyen lennének tartva, kevesebb lenne, ergo drágább lenne a hús amit a boltban vásárolsz...
22/25 anonim válasza:
Ez az egyik magyarázat erre a fajta állatkínzásra.
De akkor egy vidéki háznál,ahol amúgy sem tartanának egy hízónál többet,miért tartják szűk helyen?
23/25 anonim válasza:
Én soha le nem vágnék egy tyúkot sem. A kedvenc állatom a baromfi. Kicsi korom óta imádom őket, most is van egy kis csapatom szép dísztyúkokból és egy kakasból. Lehet őket simogatni, odajönnek, ha szólsz nekik, nagyon édesek. Jól vannak tartva, annyira jó gondoskodni róluk. Nem is eszek csirkét, nem szeretem az ízét. A disznóhúst imádom, szoktam is disznóvágáson részt venni. Én csak azt tekintem kajának hús terén. Semmilyen szárnyast, vadat, marhát, bárányt nem eszek meg.
24/25 anonim válasza:
A kakast nem, mert a kakast csak akkor vágjuk le, ha agresszív. Ha meg agresszív, akkor magának cseszte el.
Tyúkot még nem vágtunk le, mert fiatal még az állományunk, sajnos loptak is már belőle, és jött valami ragadozó, szóval göröngyösen indult a tyúktartás. Ha meg már nem tojik, akkor le kell vágni a tyúkot is. Én valahogy jobban kötődöm a pipijeinkhez, mint a nyulainkhoz. A nyulat betudtam haszonállatnak, és csak az anyával haverkodok.
Ha viszont rossz az anyanyúl, nem gondozza a kicsinyeit, akkor ugyanúgy le kell vágni, mint az agresszív kakast.
A viselkedéséről meg ő maga dönt.
25/25 A kérdező kommentje:
Értelek! Nekem az a tapasztalatom, hogyha csibe kora óta foglalkozom egy kakassal, akkor az nem lesz caípős.
2013. márc. 10. 19:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!