Szerintetek kivegyem a hullámos papagájom ketrecéből?
Vedd ki tőle és soha ne adj neki csengőt, tükröt, műpapagájt!!!!!!!
A tükörtől,műpapagájtól mentális problémái lesznek, agresszív lesz mindenkivel szemben. A csengőtől fémmérgezést kap, károsodik a hallása és ingerült,feszült lesz tőle.
Vegyél/csinálj neki inkább fából készült játékokat a bolti műanyag,stb. felesleges dolgok helyett.
Nézd, nekem először volt 1 hullámos papagájom: volt egy csomó játéka: tükör és csengő is. Aztán most már 3-an vannak és van mindenféle játékuk: tükör, csengő és műpapagáj is...stb. És imádnak engem, szeretnek és szelídek mind!! Puszikat adnak, ha szólok, odajönnek hozzám, a számból eszik a kaját...stb. néha ki is szoktak jönni a szobába.
Úgyhogy szerintem hagyd bent neki a játékát és foglalkozz is vele, imádni fog téged, meglátod! Nincs okod aggodalomra, nagyon barátságosak!
ma 19:04
Ha nem árt nekik akkor szerinted ezekkel a madarakkal mi történt: http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__madarak__1835063-volt..
Az hogy a te madaraidnak látszólag nincs baja annak köszönhető hogy elfoglalják egymást tehát egyiknek sincs ideje naponta órákat nézegetni magát a tükörben vagy nyalogatni a csengőt. És azért csak látszólag nincs bajuk mert lehet hogy te nem látsz rajtuk semmit de nem tudhatod hogy mennyire károsodott a hallásuk vagy hogy mennyi fém került eddig a szervezetükbe a csengőtől.
Ha károsak lennének ezek a játékok, akkor nem lennének tele ezekkel a boltok...
Egy papagájnak kell a játék, mert igényli a játékokat, imád játszani, ezt nem vonhatjuk meg tőlük!
A csengők,tükrök,műpapagájok NEM játékok hanem a kereskedők trükkje hogy több pénzt hagyj náluk!!!!!!!!! Nem értem miért hiszik azt sokan hogy kellenek nekik az ilyen vackok amikor a természetben nem nő a fán se tükör se csengő mégis jól megvannak.
És nem azt írtam hogy nem kell nekik játék hanem azt hogy nem ilyenek. A hullámos papagájom 3 évig egyedüli madár volt a házban de nem volt tükre,csengője,műpapagája mégse volt magányos és szomorú mivel amíg nem voltam itthon remekül elszórakozott a fűzfaágakkal, és egyéb fa játékokkal amiket én csináltam/vettem neki. Ma már 4 papagájom van és az atkairtón kívül minden játékuk fa.
Én írtam ki azt a kérdést, amit az egyik válaszadó belinkelt. Méghozzá pont ezért, ami itt most folyik.
Nem hiszem el, hogy a fenti példák, és logikusan leírt okok ellenére meg van róla valaki győződve, hogy a papagáj élete akkor tökéletes, ha teleaggatják a kalitkát műpapagájokkal, csengőkkel és tükrökkel. (A csengővel amúgy nem lenne bajom, ha nem olyan fémből készülnének, amit, ha folyamatosan nyalogat, lassan megmérgezzük vele a saját kedvencünket.)
Az, hogy a kedves árral szemben úszó válaszadó meg van róla győződve, hogy a kereskedők csak hasznos holmikat árulnak, és hogy szerencséje volt a saját papagájaival (egyelőre), nem jelenti azt, hogy más körülmények közül jött papagájnak nem teszi vele a jóakaró gazdi teljesen tönkre az életét.
Egy papagáj nem az alapján fogja jól érezni magát, hogy a gazdi költött-e 1500 Ft-ot gagyi műanyag papagájra és társaira, ami jobb esetben csak van, rosszabb esetben pedig felébreszti benne a társ hiányát, és kiakad, hogy nem ad megfelelő szociális válaszokat úgy, ahogy azt tennie kellene egy ÉLŐ papagájnak. Akkor lesz jól, ha a saját közegének megfelelő játékokkal, és gondolkodást igénylő feladatokkal dobjuk fel az óráit, míg az ember nincs otthon. Épp ezért jobban fog örülni egy zsineggel összekötözött faágcsomónak, amit belógatsz a kalitkába, és azt szét lehet szedni/rágni/hintázni rajta/lógni róla/megnézni mi van benne, vagy annak, ha a madárhomokjába elrejtesz kis laposkavicsot, vagy beraksz egy maroknyi szénát, amit szét lehet túrni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!