Mit tegyek hogy a hullámos papagájom ne féljen kirepülni a ketrecéből?
Figyelt kérdés
Ha benyulok a ketrecébe nagyon meg van ijedve meg sem tudom érinteni annyira fél.Az első két napban még a hasát is megsimogathattam most ha kinyitom a ketrecet meg se mozdul.Félek hogy ha kirepülne aminek kicsi az esélye akkor felszállna a bútor tetejére és nem tudnám levenni.:(2009. aug. 14. 15:42
1/5 anonim válasza:
Hozzánk télen be repűlt az erkélyre 1 hullámos papgáj, és a korlátról kézbe vettem azt bevittem hozzánk a kalitkába mondván h megtartom, de nem jött ki a ketrecéből sose, utána nyitva hagytam neki az ajtaját hátha kedvet érez, és kirepűlt:D felment a csillárra és nem akart lejönni.. de mondjuk letudtam venni de ablakokat becsuktam előtte
2/5 anonim válasza:
Ne erőltesd a repülést. Nem tudom, mióta van nálatok, de próbáld úgy szoktatni, hogy először csak a legkisebb szobában bezársz ajtót-ablakot, és kinyitod a kalitka ajtaját, és úgy hagyod. Ha akar, akkor ki fog jönni, esetleg ha érdekli a tükör, akkor csalogatónak elhelyezhetsz egyet a kalitkán kívül a kalitka ajtaja alá, vagy valami nasit, amit szeret. És ne akard befogni, hagyd, hogy magától visszarepüljön, vissza fog menni.
Ők egyéniségek, nem valami távirányítós robot, szóval megvan a saját kis akaratuk, félelmük, fokozatosan kell szoktatni mindenhez, és semmi hirtelen mozdulat. Ha megfelelően bánsz vele, akkor idővel hívásra is hozzád fog repülni, de sok türelem kell.
Hajrá!
3/5 A kérdező kommentje:
Pali 1 hete van nálunk de holnap kap egy csajt.Remélem az felbátoritsa majd mert fel akar majd vágni.Bár tudnátok monandi egy lánynevet neki...
2009. aug. 14. 17:52
4/5 anonim válasza:
1 hét után ne várj tőle nagy bátorságot. Legalább 1 hónap kell nekik, mire megszokják az új helyüket és az új gazdit. Ha zaklatod, benyúlkálsz hozzá, akkor csak még jobban félni fog.
5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek!
2009. aug. 15. 11:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!