Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Mit tegyek hogy a hullámos...

Mit tegyek hogy a hullámos papagájom ne féljen kirepülni a ketrecéből?

Figyelt kérdés
Ha benyulok a ketrecébe nagyon meg van ijedve meg sem tudom érinteni annyira fél.Az első két napban még a hasát is megsimogathattam most ha kinyitom a ketrecet meg se mozdul.Félek hogy ha kirepülne aminek kicsi az esélye akkor felszállna a bútor tetejére és nem tudnám levenni.:(
2009. aug. 14. 15:42
 1/5 anonim ***** válasza:
79%
Hozzánk télen be repűlt az erkélyre 1 hullámos papgáj, és a korlátról kézbe vettem azt bevittem hozzánk a kalitkába mondván h megtartom, de nem jött ki a ketrecéből sose, utána nyitva hagytam neki az ajtaját hátha kedvet érez, és kirepűlt:D felment a csillárra és nem akart lejönni.. de mondjuk letudtam venni de ablakokat becsuktam előtte
2009. aug. 14. 15:49
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ne erőltesd a repülést. Nem tudom, mióta van nálatok, de próbáld úgy szoktatni, hogy először csak a legkisebb szobában bezársz ajtót-ablakot, és kinyitod a kalitka ajtaját, és úgy hagyod. Ha akar, akkor ki fog jönni, esetleg ha érdekli a tükör, akkor csalogatónak elhelyezhetsz egyet a kalitkán kívül a kalitka ajtaja alá, vagy valami nasit, amit szeret. És ne akard befogni, hagyd, hogy magától visszarepüljön, vissza fog menni.

Ők egyéniségek, nem valami távirányítós robot, szóval megvan a saját kis akaratuk, félelmük, fokozatosan kell szoktatni mindenhez, és semmi hirtelen mozdulat. Ha megfelelően bánsz vele, akkor idővel hívásra is hozzád fog repülni, de sok türelem kell.

Hajrá!

2009. aug. 14. 16:54
 3/5 A kérdező kommentje:
Pali 1 hete van nálunk de holnap kap egy csajt.Remélem az felbátoritsa majd mert fel akar majd vágni.Bár tudnátok monandi egy lánynevet neki...
2009. aug. 14. 17:52
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
1 hét után ne várj tőle nagy bátorságot. Legalább 1 hónap kell nekik, mire megszokják az új helyüket és az új gazdit. Ha zaklatod, benyúlkálsz hozzá, akkor csak még jobban félni fog.
2009. aug. 15. 09:54
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek!
2009. aug. 15. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!