Hullámos papagájom nem szelídül meg soha?
A miénk is elhanyagolt volt, neki egyszerűen kinyitottuk a kalitkát, kiköltözött nappalra a tetejére, néha röpködött, meg reptettük, így egy kicsit jobb lett a közérzete, szoktattuk a közelségünkhöz is, forgalmas helyre raktuk, néha csak megálltunk nézni, aztán megérintettük a kalitkát, aztán beraktuk a kezünket, és lassan-óvatosan már meg is érinthettük. Türelem kell hozzá, és mozgásteret adni neki. A miénk speciel a kalitkájáról is alig mert elmenni, csak 1-2 kör erejéig a szobában, sosem lógott meg. Úgy egy év alatt teljesen kezelhető lett - nem az a barátkozós fajta, de hagyta magát megfogni. Aztán elpusztult szegény, ki tudja, mi lett volna belőle :(
Párt szerintem hiába veszel neki, még kevesebbet foglalkozna az emberekkel, csak a másik papagáj érdekelné, biztos nem lenne szelídebb tőle.
a régi papagájom nekem is kint volt egész nap, és csak estére zártam be. Kézre szállt, soha nem csipkedett, nagyon szelid volt.
Ő nem szeret kint lenni, és nem is akar kijönni. 2x kiengedtem és visszarepült a kalitkába.. ugy a maga módján, mert folyton leesett a földre és a körme beleakadt a kalitkába.
Ha kicsit ki is repül láthatóan nagyon fél, és a csőrével tátog, az olvastam hogy ez a túlzott stressz miatt van. Tétlen vagyok... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!