Találtam egy kis verebet. Már az alsó tollai megjelentek, de még nem repül és a feje, nyaka pihés. Mit adhatok neki enni?
Mi kisrigót neveltünk fel, nem tudom a veréb felnevelése mennyiben különbözik, de leírom az én tapasztalataimat, hátha segít :)
- vizet nagyon pici injekciósüvegféléből ( nem tudom jobb szóval) adtunk neki, eleinte ki kellett nyitni a csőrét és úgy itatni, viszont fontos, hogy ne adjatok neki egyszerre tonnányi mennyiségű vizet, hanem 2,5-3 óránként kis adagokban! Az ételt is ilyen időközönként kell, kis szeletekre felaprított lisztkukac ( szinte minden állatkereskedésben kapni nem horribilis áron), esetleg giliszta, bár azt nem hiszem, hogy a verebek eszik. Bele is forgathatod a lisztkukacot eldarált kekszbe, és úgy adod egy csipesszel a szájába..eleinte nem fogja tudni, hogy mi is történik most, úgyhogy ezt is bele kell először tenni neki, de miután felfedezte alig bírjátok leállítani a kajáról :)
Itt egy honlap, mi ez alapján csináltunk mindent, és nekünk bejött :) : [link]
Sok sikert, és majd mondd el, hogy jól van-e a pici!
nekem is volt egy madarkam... 3 hetig neveltem, aztan elkellett utaznom 1 hetre, anyosekra biztam es mikro hazajottem masnap meghalt:(((
de ha megint talalnek ujra probalkoznek, csak most nehezebb lenne, mert macsek is van a hazban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!