Még Májusban találtam egy kis dolmányos varjú fiókát. Szegenynek folyamatosan letornek a tollai es emiatt nemtud repulni. Mit kell csinalnom, hogy rendbejojjon?
Folyamatosan jártunk kezelésre az Állatorvosi Egyetemre, de még ott se tudtak érdemben semmit mondani. Kap vitamint + összeorölt tojashéjat, hogy egy kis plussz kalciumhoz jusson. Idoközben találtam az utcán egy kis szarkát is), ugyanazt eszi mint az Olga (kisvarjú), de neki nincs semmi baja. Az egyetemen azt mondtak, hogy ki fognak noni a tollai ujra. , de majd csak tavasszal.
A kérdés az, hogyha tényleg csak tavsszal nő ki a tolla megint. Akkor képes lesz ujra repülni? 1 évesen megtudja ezt még tanulni?
etrendje:eleinte makcsakajat kapott, mostmar gyakorlatilag mindent. Kap rednszeresen tojast, zoldseget, gyömölcsöt, fott husokat, parizsit, husmaradekot. (imadjak a gorogdinnyet es a fott kukoricat) szoval mindent kb amit mi is eszunk plussz vitaminok.
Elerhetoseg:gypreseka@gmail.com
Az Nagyon jó lenne egy hozzáértő ember segítsege. Elore is koszonjuk! Olga&Gyula
Valamennyire értek hozzá, mert tartottam anno szajkót. Az étrendje teljesen jó.
De nem értem... mi az, hogy folyamatosan letörnek a tollai? Szétveri valahol? Hol találtad, milyen körülmények között? Mi történt vele, hogyan került a földre? Egyébként miért nem az MME-től kértetek segítséget?
Ha valami komoly van, tudok egy igazán profi szakértőt, írj priviben, ha szükséged van rá.
Olga a kismadár neve én pedig Gyula vagyok:)
Köszönöm a válaszokat!A madartani intezetet mindenképp felhívom holnap.Egy nagy vihar utan talaltam kieshetett a fészekből,egy kocsi szélvédőjén üldögélt.Én se értem ,hogy miért törnek le a tollai,eleinte ketrecben volt,de folyton nekiugrott a rácsnak(azthittem ettől) és ezért mostmar szabadon maszkal a szobamban.Ha elakar majd menni akkor természetesen elengedem ez rá van bízva.Az ideális az lenne ha eltudna szállni és ha kedve tartja akkor visszajonne enni inni..meglátogatni engem:)
Vadállat... hagyjuk már ezt. Nem egy fácánról beszélünk, ami, hacsak nem te kelteted ki a tojásból, olyan vad, hogy szétveri magát a kerítésen, ha nem engeded el. A varjúfélék nagyon okos állatok, nyugodt szívvel tarthatja. Szerinted a papagájokat például mindig tenyésztették? A régi időkben is nagy divat volt szajkót, csókát tartani, egyálaltalán nem viselkedik vadállatként, ha fiókakorától neveled.
19:55
És attól hogy okosak, már tarthatjuk is otthon? Csimpánzt nem akarsz tartani? Csak mert az aztán télleg okos.
Persze a papagájokat sem mindig tenyésztették, de ma már igen, ergo a természetből nem emelnek ki egyedeket. Sajnos a hazai vadmadarakat nem tenyésztik ilyen szinten szerintem, szóval belenyúl a természet rendjébe az, aki vadmadarat visz el a természetből.
Az meg elég szánalmas, ha valaki divatból tart valamilyen állatot. Nem egy faj köszönheti az emberek ostoba divathóbortjainak, hogy a kihalás szélére került.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!