Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Mit adjak neki enni? Most...

Mit adjak neki enni? Most találtam az utcán egy repülni még nem tudó, galambot. Adtam neki vizet, és kukoricadarát, amit vízzel kevertem, de megy a hasa. Mitévő legyek? Köszi.

Figyelt kérdés
2011. aug. 2. 13:34
 1/7 anonim ***** válasza:
Miből gondolod, hogy megy a hasa? Minden galambnak "megy a hasa", elég híg a kakijuk, mivel nekik is kloákájuk van, amin a vizelet és a széklet együtt távozik. Amúgy betegnek látszik, vagy élénk? Talán csak most tanul repülni és kipottyant a fészekből. Ahol találtad, nem láttál a közelben a fán fészket?
2011. aug. 2. 13:40
 2/7 A kérdező kommentje:

Amikor elhoztuk, kakált, tök normálisat. Most úgy néz ki a dolog hogy nem formált, szinte csak víz jön belőle.

A város központjában találtam, ahol alig vannak fák.

2011. aug. 2. 13:45
 3/7 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem: Nem látszik betegnek, bár most kicsit megszeppent szegény.
2011. aug. 2. 13:46
 4/7 anonim ***** válasza:
lehet, hogy csak ijedtében jött rá a szapora :=), azért komoly sokk egy ilyen kis állatnak, ha egy nála kb. kétszázszor nagyobb lény csak úgy felkapja és elviszi magával... Szerintem kicsit várj, a táp, amit adtál, elvileg jó neki, de mivel nem ismerjük a korát, próbálj egy kis száraz darát is elé tenni, hátha csipeget már. Ha elfogadja, akkor viszont egy kis - nem felborítható - tálban adj neki vizet is mellé.
2011. aug. 2. 14:20
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Állatkereskedésben kapható lisztkukacot vegyél neki ez legyen a fő eledele. Ha már nagyobbacska és megbirkózik vele akkor gyászbogár lárvát is adhatsz neki. Még a nehezebben beszerezhető viaszmoly ami ilyenkor szóba jöhet. A kenyér nem jó, nem tudja a galamb normálisan megemészteni. Magvakkal is próbálkozhatsz: lenmag, szotyi, tökmag...
2011. aug. 2. 15:06
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Ugye csak kesztyűben fogtad meg? Csak mert rengeteg betegséget és parazitát terjesztenek a városi galambok. Különösen az ürülékükkel. Szerintem gondolkozz el azon is, hogy érdemes-e egy olyan álattal szenvedni, amivel amugy is tele vannak az utcák, és egy csomó gondot okoznak. Lehet jobb lenne kíméletesen végezni vele.
2011. aug. 2. 19:44
 7/7 A kérdező kommentje:

19:44

Áááá, én képtelen lennék magára hagyni... Tudom hülyén hangzik, de sajnos ez van. Nekem teljesen mindegy milyen állat, én mindegyiken segítek ha bajban van. Lehet hogy orvosi eset vagyok, de én a legyet sem csapom agyon, hanem megfogom és kidobom.:(

2011. aug. 2. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!