Találtam egy papagájt!?
Sziasztok már lassan 5 napja hogy találtam egy papagájt pecázás közben, szegényke nagyon gyámoltalan és nem fél senkitől, így hát megfogtam és hazahoztam nehogy eledel legyen belőle! A kérdésem az hogy ha nem kalitkában, hanem szabadon a szobámban tartanám az gond lenne? Mert 1 az hogy nem tudok neki nagy ketrecet biztosítani 2 nekem jobban teccik ha itt ül mellettem a gépnél, a gond csak az hogy sajnos mindenhová kakil, mit tegyek ki neki hogy ne kakiljon, általában ha én nem foglalkozok vele játszani szoktam neki papagájcsicsergést a gépen és elég rendesen válaszolni szokott rá.
UI: Kecskepapagáj :)
Ez nemes gesztus ,volt hogy hazavitted.
Amúgy azért tartják kalitkában a madár féléket mert össze vissza guenóznak mindent :D
Szerezz neki valami kalitka szerüséget és este beteszed nappal meg hátha be megy ha dolga akad.. Bár kétlem..
De rendes vagy:)
A kakilásos problémád nem megoldható, a papagájokat nem lehet szobatisztaságra nevelni..
Viszont úgy tudod szabályozni, hogy legalább a többség egy helyre kerüljön, hogy vágsz neki valami óriás faágat (erre amúgy is szüksége lenne), és felállítod a szobád valamelyik kinevezett részére pár papagájjátékkal (csengőn és tükrön kívül gyakorlatilag bármivel: hinta, fagyöngysor, kötélmászóka, stb), akkor a napja nagy részét, pláne, ha te nem vagy otthon, ott fogja tölteni. Illetve ott is fog aludni.
teaman: ha rájön, hogy az az ő helye, neki van fenntartva, ott ehet, ihat, aludhat, akkor a napja nagy részét is ott fogja tölteni, függetlenül attól, hogy nyitva van-e az ajtó.
Nálunk reggel nyitunk, este zárunk, a két időpont közt szabad ki-bejárás van nekik, mégis gyakran vannak "otthon":)
Utolsó válaszoló, kösz az ötletet szegény még tőlem se félt+ a kismacskámtól se, 10 perc nem kellett volna neki hogy megegyék. Ő most nagyon szeret a függöny fa tartóján tanyázni(szinte el se mozdul) még a lámpától félek le ne fejelje, de azthiszem oda a függönyhöz rakok neki újságot. Amúgy van kalitkám de az szerintem max egy hullámosnak lenne jó. sajnálom őt abba a ketrecbe, a szobámba legalább tud repdesni.
UI: Köszi a válaszokat!!!
És a magokat hol eszi? Az nem + szemét?
Csinálj neki egy röpdét. Fa keret, + rá kell erősíteni ponthegesztett dróthálót, aminek kb 4-500ft négyzetmétere,
6ezer ft-ból meg is van egy 1*1*1m-es, de inkább 2-3 m hosszú kéne.
+ vegyél mellé egy párt.
Egyébként rakd fel az expressz.hu-ra, hogy találtad, meg az idre.hu fórumára.
De csak akkor add oda valakinek, ha be is tudja bizonyítani, hogy az övé!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!