Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Mit tegyek hogy jól érezze...

Mit tegyek hogy jól érezze magát új, fiatal hím hullámosom?

Figyelt kérdés
Pár napja vettünk egy - állítólag a fészekből nem rég kirepült - hím hullámos papagájt. Elég ijedtnek tűnik szegény, látszik hogy fél még tőlünk. Mit csináljak hogy szelíd legyen? Beszélek hozzá, fütyörészek neki, próbálom etetni a kezemből (egyelőre megijed ha benyúlok a ketrecbe). Gondoltam rá hogy venni kéne egy párt neki, de egyrészt adok még neki pár napot (hetet?), hátha megszokja az új környezetét, másrészt úgy tudom párokat nem nagyon lehet szelidíteni, inkább egymással foglalkoznak. Normális hogy ilyen rémült? Ha veszek neki párt akkor lehet az is hím vagy jobb lenne egy nőstényt venni? (azt nem akarom hogy szaporodjanak) Szóval dióhéjban: milyen tanácsokat tudtok adni? (Volt már amúgy hullámosunk, de élete nagy részét nem nálunk töltötte, és a minap meghalt szegénykém:()
2011. máj. 30. 16:11
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:
Az sem baj ha lány csak ne legyen ilyen kuka. :)
2011. jún. 3. 11:21
 22/41 anonim ***** válasza:

Nem lesz kuka!

Nekem 3 papagájom van. Az első kettő már szinte teljesen szelíd, ha pl. odanyújtom be a kalitkába a fürtöst kölest, akkor kapásból eszik a kezemből. A 3. papagáj pedig még eléggé új, de kb. 3 hét alatt eljutott odáig, hogy ő is elfogadja már a kezemből. Tehát kb. ilyesmire számíthatsz. Kell jó pár hét, amíg elfogad majd a kezedből valamit. Legkönnyebben a fürtös kölessel tudod majd őt megszelídíteni, mert imádják.

2011. jún. 3. 14:07
 23/41 A kérdező kommentje:
Mást nem is nagyon eszik. A sima kölest nem tudja még kibontani a csőrével, és a szezámmaghoz sem nyúlt még hozzá (az előző madárka azt imádta). Salátából sem nagyon eszik, reggel berakom neki, estére elfonnyadva dobom ki. Egyszer raktunk be neki reszelt almát de felé sem nézett. Ebben a melegben az amúgy is percek alatt megbarnul és úgy már nem az igazi. A főtt tojásnál mire kell figyelni? Azt olvastam hogy min. 30 percig kell főzni, de a fehérjét vagy a sárgáját kell neki adni?
2011. jún. 3. 17:14
 24/41 anonim ***** válasza:

Igen, a tojást legalább 30 percig kell megfőzni. Hát én sárgáját és fehérjét is szoktam adni nekik egyaránt.

Szerintem előbb-utóbb fog enni ő mindent, csak lehet, még újdonság neki sok dolog. Főleg így, hogy ilyen fiatalka. Adjad csak neki továbbra is amit eddig adtál. Előbb-utóbb fogja enni. Milyen fajta magkeveréket vettél neki, mi a neve??

2011. jún. 3. 17:22
 25/41 A kérdező kommentje:
Euro-pet a neve. De valószínűleg tényleg azért nem eszi mert még pici.
2011. jún. 4. 17:37
 26/41 Beus35 ***** válasza:
Tedd máshova a tálkáját,nálunk ez jött be!
2011. jún. 5. 16:53
 27/41 A kérdező kommentje:
Most kicsit aggódom Csöpiért, mert ma olyan furán "csuklott", vagy nem is tudom mit csinált. Hangot nem adott ki, de úgy csinál mintha köhögne, vagy fel akarna vmit öklendezni. Nem tudom jobban leírni. Lehet csak félrenyelt vmit, vagy nem tudom mit csinált de remélem semmi baja. :(
2011. jún. 7. 15:01
 28/41 anonim ***** válasza:

Kinyújtotta a nyakát és közben tátogott? Mert ez normális.

De ha pihenés közben hirtelen megugrott mintha csuklana az is normális.

2011. jún. 7. 17:51
 29/41 anonim ***** válasza:
Sejtem mit csinálhatott. Ha az, amire gondolok, akkor ne aggódj, semmi baja nincs, szoktak ilyet csinálni a papagájok. Nem tudom ez mi és miért csinálják, de többször láttam már hogy ilyet csináltak az enyéim is, ne aggódj szerintem a tied is ezt csinálta!
2011. jún. 7. 17:52
 30/41 A kérdező kommentje:
Mire hazaértem este már nem csinálta. Olyasmi volt mintha vmit fel akart volna köhögni. De ha ez normális akkor semmi gond. Köszönöm a megnyugtató válaszokat! :) Amúgy egyre gyakrabban hallom a hangját szerencsére. Igaz nem csipog, hanem inkább ordibál. De szerintem még a hangja sem alakult ki. Általában ha leeszi a fürtös kölesének azon részét amihez hozzáfér akkor szoktam hallani a hangját, szóval az éhségére hívja fel a figyelmet. Amint megfordítom neki a kajáját el is kezdi falni. :) Viszont most már lassan két hete van nálunk és még mindig fél. Ha felé fordulok és beszélek hozzá van hogy figyel, van hogy elmenekül minél messzebb a ketrecében és hatalmas, rémült szemekkel néz. Pedig jól bánok vele, minden reggel adok neki salátát, kölest, vizet, nap közben is sokszor rá nézek ha otthon vagyok. Viszont a salátát már múltkor ette a kezemből. Igaz néha két falat között bizalmatlanul pislogott rám de ezt már jó jelnek veszem. :) Aranyos amúgy nagyon a kis pupák, de még aranyosabb lesz ha megszelídül.
2011. jún. 8. 14:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!