Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Fiatal nimfa papagájoknál...

Fiatal nimfa papagájoknál hogy lehet megállapítani a nemüket?

Figyelt kérdés
Körülbelül a kirepülés utánra gondolok!
2011. aug. 28. 18:32
 1/10 anonim ***** válasza:
Mire kirepülnek, addig tollasak annyira, hogy a szinéről meg lehet állapitani. Az enyémek kb. 6-7 hetesek, két tojó és egy him. A tojók szinte teljesen szürkék, mig a himek sárgák.
2011. aug. 28. 18:47
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

A színüket tudtam, hogy melyik neműnek milyen, csak azt nem, hogy ez már a kirepüléskor is kivehető! Mert máshol azt hallottam, hogy a fiatal hím és tojó nimfák ugyanúgy néznek ki! De akkor mégsem!

Mégegyszer köszi a választ! :)

2011. aug. 28. 18:54
 3/10 anonim ***** válasza:

Az 1. válaszoló rosszul tudja!!!!!!

A fiatal nimfáknál még nem lehet megmondani a nemeket. Később amikor már levedlették a fiókatollazatukat 100% meg lehet mondani. Minden színváltozatnál máshogy de a legbiztosabb hogy a hímek legkésőbb 1 éves korukban elkezdenek mindenféle hangot kiadni, fütyülni míg a tojók csak 1-2 hangon csipognak. Amit az 1. válaszoló írt nagy tévedés. A sárga nimfákat lutinonak hívják és akár hím akár tojó sárga színű (ivarérett korukban a hímek teste fehéres míg a tojóké sárga). A szürke pedig a vadas színváltozat és ivarérett korukig a hímek is úgy néznek ki mint a tojók(szürke fej, belül pöttyös szárny,csíkos farktoll). Ivarérésnél(vedlésnél) azonban a hímeknek a fején szürke helyett sárga tollak nőnek, az új szárnytollaik nem lesznek pöttyösek és a farktollaik szürkék lesznek csíkos helyett. A tojók pedig ugyanúgy néznek ki ivarérés után is mint ivarérés előtt. Ezeken kívül van még pár színváltozat pl.fahéj,albínó és mindegyiknél máshogy kell megállapítani a nemet.

2011. aug. 28. 21:26
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a hasznos választ! Ment a zöld kéz!

De akkor semmi esélyem sincs megállapítani, hogy milyen nemű lesz a nimfám? Mert hímet szeretnék...

Amúgy a tojó az meg tud tanulni beszélni a nimfáknál?

2011. aug. 28. 21:50
 5/10 anonim ***** válasza:
Ivarérés előtt a tenyésztők is tippelni szoktak mert csak vedlés után lehet megmondani biztosra. A tojók nem beszélnek.
2011. aug. 28. 22:09
 6/10 A kérdező kommentje:
Igen-igen! Nah de akkor én is csak tippelni tudok, hogy melyiket választom?
2011. aug. 29. 10:10
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Vagy tippelsz vagy megvárod amíg megnőnek kicsit.

Állítólag az 1 fészekaljban lévő fiókáknak az arcfoltjuk erősségéből meg lehet mondani a nemét(a hímeknek élénkebb). Ez nem egy biztos módszer mert fiatalon mindegyik úgy néz ki mint egy tojó de ha ez alapján tippelsz talán nagyobb eséllyel választasz hímet.

2011. aug. 29. 10:55
 8/10 A kérdező kommentje:
Oké, köszi, ment a zöld kéz! ;)
2011. aug. 29. 11:11
 9/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Ezek szerint rosszul tudtam. Nekem mint irtam most 6-7 hetes a három fiókám. Kettő teljesen szürke, Egy pici sárga csikkal a szárnyukon. Teljesen ilyen a felnőtt tojóm. A harmadik pedig teljesen sárga, alig van benne szürke, ilyen a felnőtt himem. Na akkor én is kiváncsi vagyok mi lesz belőlük. Nekem egyik sem beszél, viszont a tojó és a him is egyformán utánoz hangokat, pl. a telefoncsörgést, vagy cuppog mintha puszit adna.
2011. aug. 29. 13:27
 10/10 A kérdező kommentje:
Akármi lehet akkor neked a kicsikből!
2011. aug. 29. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!