Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Mit tegyek hogy jól érezze...

Mit tegyek hogy jól érezze magát új, fiatal hím hullámosom?

Figyelt kérdés
Pár napja vettünk egy - állítólag a fészekből nem rég kirepült - hím hullámos papagájt. Elég ijedtnek tűnik szegény, látszik hogy fél még tőlünk. Mit csináljak hogy szelíd legyen? Beszélek hozzá, fütyörészek neki, próbálom etetni a kezemből (egyelőre megijed ha benyúlok a ketrecbe). Gondoltam rá hogy venni kéne egy párt neki, de egyrészt adok még neki pár napot (hetet?), hátha megszokja az új környezetét, másrészt úgy tudom párokat nem nagyon lehet szelidíteni, inkább egymással foglalkoznak. Normális hogy ilyen rémült? Ha veszek neki párt akkor lehet az is hím vagy jobb lenne egy nőstényt venni? (azt nem akarom hogy szaporodjanak) Szóval dióhéjban: milyen tanácsokat tudtok adni? (Volt már amúgy hullámosunk, de élete nagy részét nem nálunk töltötte, és a minap meghalt szegénykém:()
2011. máj. 30. 16:11
1 2 3 4 5
 11/41 Beus35 ***** válasza:

Olyan jó neked,mert az új papagáj nagyon érdekes tud lenni,mindig tud újat mutatni!

Sőt mindig újat mutatnak,édesek:-)))

2011. jún. 1. 20:42
 12/41 Beus35 ***** válasza:
Még valami,nagyon-nagyon kíváncsiak:-)))
2011. jún. 1. 20:42
 13/41 anonim ***** válasza:

Inkább ilyen etetőt,itatót vegyél neki: [link]

De az olyan lenne a legjobb aminek az alsó íves éle lekerekített mert minél kevesebb az él azaz olyan hely ahol megbújhatnak a bacilusok annál jobb és egészségesebb a tál.

2011. jún. 1. 23:29
 14/41 anonim ***** válasza:

Kedves Beus!

Igen, nagyon kiváncsiak!! Én direkt előttük szoktam enni és akkor mindig néznek, hogy mit eszek, mi az? Jó közel jönnek, hogy jól lássák és nagyon feltűnően figyelnek!

Meg a Csipikém odajött hozzám, amikor festettem a körmömet. Kiváncsiskodott és nézte, hogy mi ez a szép piros amit a körmömre kenek? :))

2011. jún. 2. 09:35
 15/41 anonim ***** válasza:

Előző

A körömlakkal csak óvatosan nehogy lerágja a körmödről mert mérgezést kap tőle.

2011. jún. 2. 12:59
 16/41 anonim ***** válasza:
Hát próbálok vigyázni, tudom hogy árthat neki. De hát szoktam lakkozni a körmömet és szoktam játszani a papagájaimmal is.
2011. jún. 2. 13:07
 17/41 A kérdező kommentje:

A második képet nem tudom megnézni. Hibás a link. Beszélek én hozzá, nyugodt hangon, próbálok nem tenni hirtelen mozdulatokat, de egyelőre még arra a szintre sem jutottam el hogy érdeklődve figyelne. Néha azért rám mereszti a szemeit hogy "hát ez meg mit magyaráz itt nekem", de nem mindig mutat érdeklődést. Egy helyben áll szinte egész nap, szinte csak akkor ugrabugrál ha odanyúlok a ketrecéhez hogy vizet, kölest, salátát stb. cseréljek neki. Mindegy, nem adom fel, de úgy döntöttem hogy ha kb. 2 hét múlva is ilyen marad akkor kap egy párt. Hátha attól jobb kedve lesz a pupáknak.

Ja, amúgy fiú ha minden igaz. Legalábbis a kereskedésben azt mondták. Kékes a csőre, szóval valószínűleg az. Színe pedig világoskék-fehér. Szép kis madárka, csak nem tetszik nekem hogy ilyen csendes. De remélem - ahogy Ti is írjátok - hogy előbb-utóbb megszokja az új környezetét és felszabadul. Azt sem bánom ha egész nap sipákol csak lássam rajta hogy jól érzi magát. :)

2011. jún. 2. 14:44
 18/41 A kérdező kommentje:
Az előző kijelentésem sztornó. Már sikerült megnézni a második linket is. Ha találok vhol ilyet akkor veszek neki.
2011. jún. 2. 14:46
 19/41 Beus35 ***** válasza:
Nálunk most a homokkal játszanak,és kiszórják:-))
2011. jún. 2. 20:00
 20/41 anonim ***** válasza:
Légy türelmes, érdeklődni fog!! Tapasztalatból mondom! De ha társat veszel mellé, az csak öröm lehet neki, az biztos! :) Amúgy írtad, hogy még nagyon fiatal. Akkor az még nem tuti, hogy fiú, ha kék az orra!! Lehet hogy épp lány. Nekem is minden kereskedésben fiúnak nézték a lány papagájaimat!! Mostanra kiderült, van 3 lány papagájom és nekik is eleinte kék volt az orruk!! A kékből barnába váltott át, tehát lányok! Úgyhogy gyanús nekem, hogy a te Csöpikéd is lány...
2011. jún. 2. 20:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!