Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Etessem a cinegéket?

Etessem a cinegéket?

Figyelt kérdés
Télen át az erkélyemen etettem a cinegéket. A jó idő beköszöntével abbahagytam, gondoltam keressenek maguknak ennivalót. El is mentek, jó ideje nem jöttek. 3-4 napja viszont visszajöttek, és állandóan itt "tobzódnak" az erkélyen. Mindent végigkutatnak, az ablakokon benézegetnek, ugrálnak a párkányon. Elég csapzottak, szerintem éhesek. Nincs elég bogár, meg hernyó?

jún. 12. 13:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha csapzottak akkor nem lehet, hogy a fiókák? Ott tobzódnak mert védett hely és a szülők járnak nekik kaját adni? Nem hangoskodnak?

Nálunk is az ablak előtti cseresznyefán tobzódtak a kis "teniszlabdák" néhány napig. Utána elrepültek.

jún. 12. 18:55
 12/18 A kérdező kommentje:

De igen, hangoskodnak, minden sarkot, kiszögellést, plafont, virágcserepet, földet, járólapot végigkutatnak, repkednek. Azt hittem, hogy ennivalót keresnek. De nagyon jó fejek!

Köszi a sok hasznos tanácsot, megfogadom őket!

jún. 12. 23:49
 13/18 anonim ***** válasza:
29%

Olyan is van, h a szülők megmutatják nekik télen hova szoktak jönni.

Én mikor rossz idő van, szoktam kitenni kaját.

Nyáronnemzabadetetniiiiii hisztéria a mediából származik.

Mint közöttünk is, vannak hülye és gyerekeikre veszélyes szülők.

Tengelicfiókákat etettek emesztetlen friss gyommagvakkal, a pusztulás szélén álltak. De "szerencsére" leesett a fészek és felnevelte őket egy madármentő.

A tapasztalatlan hülye szülő sajnos egyedül is el tudja cseszni.

Mikor rossz időben etetek, a felnőttek helyben szoktak jönni enni. Ők sem élhetnek levegőből, márpedig a neveléshez életben kell maradniuk.

jún. 13. 09:56
 14/18 anonim ***** válasza:
Akkor igen, a szülők megoldják nekik az ennivalót. :)
jún. 13. 10:35
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
A cinkék alapból mindent végigkutatnak, minden kis sarkot megnéznek, ott ugyanis sokszor találnak elbújt rovart, pókocskát. Én nem etetek, csak télen, bár szoktam meghagyni napraforgót megnőni, ami a téli etetésből lehullott, na azt mind kieszik, meg zsenge állapotában.
jún. 13. 15:10
 16/18 anonim ***** válasza:
86%
Mivel a mezőgazdasági rovarirtó szerek drasztikusan lecsökkentették a rovarok számát, érdemes ilyenkor is etetni. A szülők nagyon kimerítő munkával etetik a 7-10 fiókát, nekik jól jön a gyors, könnyen megszerezhető és kalóriadús eleség. Én még olyan hülye madarat nem láttam, aki nem olyannal etette a fiókákat, ami nekik való lett volna, de az olyan jobb is, ha nem adja tovább a defektes génjeit. A már kirepült fiókaknak szokták megmutatni az etetőket, hogy önállóan is megtalálják.
jún. 17. 13:37
 17/18 anonim ***** válasza:

>> "Én még olyan hülye madarat nem láttam, aki nem olyannal etette a fiókákat, ami nekik való lett volna"

Számtalan videó van ilyen esetről.

jún. 17. 15:51
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Én meg még olyan hülye embert nem láttam, amelyik ne lett volna meggyőződve a saját igazáról.

Akinek inge az vegye magára.

jún. 18. 00:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!