Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Etessem a cinegéket?

Etessem a cinegéket?

Figyelt kérdés
Télen át az erkélyemen etettem a cinegéket. A jó idő beköszöntével abbahagytam, gondoltam keressenek maguknak ennivalót. El is mentek, jó ideje nem jöttek. 3-4 napja viszont visszajöttek, és állandóan itt "tobzódnak" az erkélyen. Mindent végigkutatnak, az ablakokon benézegetnek, ugrálnak a párkányon. Elég csapzottak, szerintem éhesek. Nincs elég bogár, meg hernyó?

jún. 12. 13:55
A kérdező szavazást indított:
Nyáron nem kell etetni a szabadban élő madarakat.
Lehet, hogy éhesek, tegyek ki magvakat.
Csak játszani jönnek az ismert helyre.
39 szavazat
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
90%
Megszokták, hogy nálad könnyen lehet jó kajához jutni. Ne adj nekik enni, keressenek szépen maguknak, nem szabad hagyni hogy tőled függjenek.
jún. 12. 14:00
 2/18 anonim ***** válasza:
88%
Ha eteted, akkor csak minimálisan. Költési időszakban kifejezetten káros tevékenység, mert a magokkal megtömik a fiókáikat és elpusztulnak tőle.
jún. 12. 14:00
 3/18 anonim ***** válasza:
20%
# 2. Biztos ez? Egyetértek azzal, hogy nyáron nem kell etetni az énekes madarakat, de ők nyáron is esznek magvakat a rovarok mellett, akkor is, ha én nem teszik ki. Mégse azzal etetik a fiókáikat.
jún. 12. 14:47
 4/18 anonim ***** válasza:
77%

#2, létezik ilyen, én is úgy tudom.

Mi lenne, ha kitennél egy odút? Készen is lehet venni, ha nincs barkácsoló vénád. Most szerintem azzal segíthetsz nekik. Esetleg itató, porfürdő, vannak még ilyen madárbarát cuccok az etetésen kívül vagy helyette.

jún. 12. 14:55
 5/18 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat, igazából ilyenekre számítottam, hiszen én is így tudom. Itató van kinn, látom, hogy isznak. Csak most az a furcsa, hogy állandóan itt vannak, és mintha követelőznének. Tüntetnek 🤣, hogy nincs kaja!
jún. 12. 15:40
 6/18 qborka ***** válasza:
100%
Nekem ugyanúgy kint van az ablakban , mint télen,de csak minimális fogy belőle.
jún. 12. 15:51
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván keresgélnek, mert eleve nagyon kíváncsiak, mindent jól megnéznek maguknak! Ettől függetlenül inkább a sok rovart egyék, az való nekik amúgy is, ilyenkor nem kell őket "megszánni", nem szorulnak rá. Én is nagyon szeretem őket egyébként. :)
jún. 12. 16:26
 8/18 anonim ***** válasza:
85%
jún. 12. 17:02
 9/18 anonim ***** válasza:
68%

NE!

A madarak akkor költik ki a tojást amikor a nekik megfelelő kaja magától keletkezik, tehát amikor a kukac-szúnyog-légy-giliszta stb. előjön. Ugyanígy a magevőkre is érvényes. Ha mást, vagy rossz ütemezésben talál akkor azzal fogja etetni, a kicsi meg nem tud a kukac helyett beletömött napraforgóval vagy más hasonló val mit kezdeni és megdöglik.

jún. 12. 17:19
 10/18 anonim ***** válasza:
68%

Itató maradhat, sőt! Esetleg tegyél ki cserepekben gilisztát pici földben, azt a gilisztazabáló feketerigó villámgyorsan összeszedi, utána meg követelni fogja szemrehányóan és naggyon hangosan...

Más kukacot stb ne tegyél, szedjék csak ők össze a kertben!

Kukoricát se szórj ki, a krva galamb oda fog szokni és telibeszar mindent! Főleg a kocsit és a száradó ruhákat.

jún. 12. 17:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!