Attól lehet bajom ha leszart egy galamb?
Ma amikor jöttem haza akkor egy galamb telibe leszarta a felkaromat. Ott helyben zsebkendővel letöröltem és amikor hazaértem akkor megtöröltem a kezeimet meg a karomat is Domol fertőtlenítő kendővel ami bútorokra van mielőtt akármihez hozzáértem volna, utána megmostam a kezeimet meg az érintett karomat is lemostam kétszer fertőtlenítős szappannal. A felkaromon nincs semmilyen seb. Tudom hogy a galambok sokféle betegséget terjesztenek.
Így lehet valami bajom?
Mivel állatorvos mellett praktizáltam, madármentéssel foglalkoztam 20 évig és állatkertben is dolgoztam, jóval több dologról hallottam mar, mint amit leírtál. Ezek azok, amikről egy átlag polgár hall, mert olvassa a bulvársajtó szintjen mozgo hazai hírportálokat.
Sajnalom, de eléggé mellefogtál velem.
Aha, mesélj még…. Én meg ezt tanulom az állatorvosin, de biztos itt tanítanak hülyeségeket.
Szóval, sajnálom, de eléggé melléfogtál.
Az emberek által hordozott betegségek okozzák a legnagyobb probléműkat az embereknél, a koronavírustól, az influenzán keresztül. Minden fertőz körülöttünk a világban.
Egyes kórokozókra érzékenyebbek vagyunk, msokra kevésbé.
Galambom van és kijár a szabadba, aztán be jön.
Annyira bartságban vagyunk, hogy összepuszilgatom a tollait. Bepuszilok a szárnya alá. Van amikor kicsit véletlenül megcsípi az ajkamat játék közben (bár azt nem szeretem), de eddig az elmúlt 16-17 évben még semmi betegséget mem kapram tőle, pedig néha a számba is ér kicsit a tolla, bár azt igyekszem elkerülni, de óhatatlanul előfordul egy-egy elvadult játéknál, mert azt mindig kiköveteli, hogy turkáljam meg a tollát. Közben hozzám simul.
Van, amikor még kezet se mosok utána és semmi bajom nem volt még belőle. Szerintem ez csak növeli a szervezet ellenállását, mint egy védőoltás!
Másképp miért lenne az, ha egy agyonfertőtlenített lakásban élő gyereket kivisznek az utcára és megfújja a szél és máris beteg lesz.
A romagyerek kimegy az udvarba a karéj zsíroskenyérrel. Kiesik a kenyér a kezéből a kutya mellé a porba. Felkapja és megeszi, aztán semmi baja nincs belőle!
Ok 12, akkor sorolj fel meg ötöt legalabb. Elfogadom a kórokozó latin nevét is, bár nem mindegyiket tudom latinul. Lehet parazita is. A netről persze bármit megtalálhatsz.
Annyira vagy te az állatorvosin, mint en egy űrhajóban.
Tudod egyáltalán mennyi oda a ponthatár..?
435 volt, amikor én jelentkeztem, nekem 460 volt. :)
Ajánlom figyelmedbe Fodor László - A háziállatok fertőző betegségei című könyvet. Beszerezhető a MÁOK-ánál, és az egyetemi jegyzetboltban is.
Megtalálod benne az összes fertőző betegséget latinul is és magyarul is. Röpke 600 oldalas kis olvasmány, de az aktualitásokért már az egyetemre kell járnod. Szóval hajrá, sosem késő!
UI: Biztos odafennt szép a kilátás. :)
Még mindig nem soroltad fel. Írd le, hátha megtanulod őket.
Én is tudok ajánlani neked szakirodalmat, csak az angolul van.
ha nem nyaltad meg, akkor nem
amugy szalmonellat es ornitozist szedhetunk ossze galambtol
zoonozisra keress ra es a galamb szora parban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!