A galambok látnak színeket, nézik egymásban a szépséget?
Nem értek a galambokhoz, de a madarak jelentős része (énekesek szinte mind) szélesebb spektrumban látja a fényt, és a tollaikban lévő pigmentek is számunkra láthatatlan spektrumban is vernek vissza fényhullámokat.
Szóval sok madár tolla olyan, mint uv-val összefestett bankjegy, és egymást úgy látják, mint ha folyamatosan uv lámpával világítanád a bankjegyet.
És ez a mintázat, rajzolat az, ami alapján "szimpatikusabbak" vagy nem, a többinek, aminek inkább a párválasztáshoz van köze, mint a szimpátiához.
Sokkal jobban látnak és több színt mint mi.
Nézz meg egy videót hogyan lát és hogy néz ki madárszemmel egy galamb, hullámospapagáj.
A galamboknak pl.a nyakukon van az a színjátszó rész amiből mi csak keveset érzékelünk.
A fehér galamb csak nekünk szép, mivel szimbolikát asszociálunk hozzá. A galambcsapatban nem nagyon szeretik mert a rikító fehérségével könnyebben felhívja a ragadozók figyelmét.
1: a különlegessége miatt tetszett. Látod, itt is kijön, hogy a szépség nem egy abszolút dolog, hanem mindenkinek más és más, hiszen neked a városi galamb tetszik jobban, nekem a fehér.
2: nem semmi, bárcsak galamb lennék! Vagy lenne szárnyam, nekem az is elég lenne, de ez már kicsit más téma. A szimpatikusat úgy értettem, hogy szívesebben választják őket párnak a többiek. Ami igazán tetszik nekem galamb az leginkább az örvös galamb (asszem így hívják), meg ha madarak általában, az az őszapó aki nagyon édes szerintem
3: ez is egy elmélet
4: szegény pára 😞 ez nagyon szomorú. Lehet valami ebben az asszociáció dologban, amit írsz, akaratlanul is.
Egyébként azt kell mondjam félek a madaraktól többnyire, főleg a galamboktól, ahogy néznek, hát az valami ijesztő. Egyszer megfogtam egy kisebb madarat, nekem elborzasztó volt.
3-as ez nem elmélet ez tudomány..
Ugyanúgy, mint az emberek (férfiak) más és más nőt szeretnek meg a kinézete, viselkedése alapján.
A madarak is próbálkoznak.
A fiú körbeforogja a neki épp közel lévő, szimpi lány galambot. A lány szalad előle, még eleinte. Sőt oda is koppant a fejére, még az elején. Aztán később már kötődni kezd hozzá. Már hiányzik neki az udvarlás és egyre szívesebben fogadja, sőt már várja is.
Abból lehet látni, hogy fogadta a lány udvarlást, hogy kezdenek csőrözni egymással. Aztán egyszer a fiú, máskor a lány lehasal. A párja a hátára ugrik és egyensúlyoz rajta a szárnyával csapkodva a felső madár az alsó alá fordítja a farkát féloldalasan, a másik vele szembe, aztán a lánynak kinyílik nagy rózsaszínű kloákája és megy a "madártej" spricc. Na nem az amit úgy szeretünk vaníliával és nem ez az amit anyuka is szokott főzni! 😋😄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!