Megkeményedett trapista sajtot ki lehet raki a madaraknak a már több éve üzemelő etetőre csemegének?
Azt olvastam egy helyen, hogy a lágy sajtokat kedvelik a madarak.
Nos ez kivülről csontkemény lett, talán le kellene reszelni a kérgét és úgy tálalni?
Esetleg áztatni vagy főzni, púhítani egy kevés forró vízben?
Nincs szalonnám, azaz füstölt és avas lett volna, de inkább kidobtam.
Golyókat rakok ki december közepétől, 6 darabot egyszerre. Bár cinkegolyó a neve, jobbára a verebek eszik, más madarat eddig még nem láttam rajta...
Hájat akartam volna venni, de nálunk nincs a hentesnél.
Olvastad az mme koma nyilatkozatát a #75-ben, nyáron nem tanácsos etetni őket!
Egy golyó nem ázik, a többi igen, semmi gond vele, ha vizes esetleg.
Lehet, hogy még nincs annyira hideg? Én az etető tálcák fölé lógattam a golyókat, hogy hamar rátaláljanak, meg a morzsák se menjenek a talajra.
Van más kaja is nálad, valami miatt azt preferálják. Már csipegettek a golyóból, akkor felfedezték, nincs több gond vele.
Nálam a verebek rendületlenül rohamozzák, a zabagép viszont visszafoghatta magát kissé, mert azóta nem hasal el a golyó alatt.
🤣🤣🤣 itt is megy a zabálás.
Fekete napraforgó lehet amit nálam jobban szeretnék és nem megy úgy a golyo
Próbaként, tavaly vettem pár zacskó vegyes téli madáreleséget is... mi történt, a fekete apraforgót kiszemezték belőle a barátaink, a többi (zab, köles és társai) ott maradt az etetőn, vagy lesöpörték kis szárnyacskáikkal a földre.
Idén 'csak' fekete napraforgó van, óne búza, kukorica és társai... persze golyók is vannak.
Jövőre szerzek hájat, a golyókat is magam készítem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!