Megkeményedett trapista sajtot ki lehet raki a madaraknak a már több éve üzemelő etetőre csemegének?
Azt olvastam egy helyen, hogy a lágy sajtokat kedvelik a madarak.
Nos ez kivülről csontkemény lett, talán le kellene reszelni a kérgét és úgy tálalni?
Esetleg áztatni vagy főzni, púhítani egy kevés forró vízben?
Már írtam volt fentebb, hogy keserű, mint a nyavaja... :)))
Ám, ha poénnak szántad, hálásan köszönöm!
Én diofeleket teszek ki, szoktam golyókat is amit az OBI-ban veszek. Imádom nézni őket kb napi 1kg napraforgó magot szorok szét a kertben, kb 50 veréb és 15 gerle jár hozzám. A napraforgó magot zsakkal veszem. Mindig jókat nevetek hogy van hogy összeverekedtek a kaján a madarak
#10, Kb hasonló nagyságrendű a pacientúránk, bár egyszerre 100 verébnél sose volt több eddig még,,, :)
Rengeteg széncinke is van, de kevesebbnek tűnnek, mint a verebek.
Két tucat gerle is jár, zöldikék, mikor már hó is van, pár kék cinege, plusz a kedvencem, 1 db balkáni fakopáncs.
10- és vagyok. Hát akkor neked szebb gyűjteményed van! Fakopáncs nálunk ritka..Mondjuk én az Alföldon etetek agglomerációban kertes háznál.
Itt sok a vadgerle, rigó is, de az már extra és a rigó finnyas,inkább kukacot eszik. . Meg van vmi fekete-feher nagy dög de az nem eszik sose abból amit kiteszek. Varju nagyságú! Az inkább magányos farkaskent sétálgat a kertben. De a verebek azok nagyon jók , már csapatban szállnak le és repülnek fel! Összeszokott nagy banda jár ide. Megy a bunyó a madaretetoben, de én már kiloszam hittem a magot úgy is csipkedik egymast😆😆 van madaritato is és szándékosan sok bokrot ültették amit szeretnek. Pl tűztovis bokor, hóbogyó is ad nekik eleséget, bár vmiert a Top eleseg a fekete színű napraforgó. A csíkos mag már nem fogy úgy. Válogatnak! Szoktam diót és álmát is kitenni
Az alma az ott rohad, amiket kitettem, de nálam nincs rigó, még mutatóba sem, én északon vagyok egyébként. A tűztövis bogyó se kell nekik...
Diót nem kell kraknom, a szomszédban van egy jókora diófa, annak a maradékából elvannak.
Csíkos maggal nem próbálkoztam, a feketét ajánlották.
Van nálam is búvóhely az etető körül, két nagy lucfenyő egymás mellett, egy olasznád sziget, egy szomorúfűz.
A főnök nálam a harkály, amikor odabólint a nagy hegyes csőrével, a többi odébb röppen.
Van viszont 3 nagy dög macska a szomszédokból, meg ki tudja honnan. Nem zavarom őket egyelőre, hátha távol tartják az egereket a szagukkal. A madrak figyelik, nem volt sikerük eddig a 'cicáknak'.
Valószínűleg odaszokott egy karvaly is, megtaláltam a koppasztó helyét.
Ezen a legutóbbi nyáron én is etettem őket, de csak azzal, ami megmaradt télről, fél zsák búza és kukorica, javarészt a verebek ették, meg a gerlék.
Raktam ki odutelepeket, egyelőre csak be-be kukucskálnak.
Jövőre teljes erővel beszállok a molnárfecske műfésze projektembe, már készek a tervek, tavaszra meglesz a prototipus, remélem... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!