Megkeményedett trapista sajtot ki lehet raki a madaraknak a már több éve üzemelő etetőre csemegének?
Azt olvastam egy helyen, hogy a lágy sajtokat kedvelik a madarak.
Nos ez kivülről csontkemény lett, talán le kellene reszelni a kérgét és úgy tálalni?
Esetleg áztatni vagy főzni, púhítani egy kevés forró vízben?
Tudom, simán ki lehet rakni, legreljebb elpatkolnak a madarak, ha esznek belőle...
Szóval, az érdekelne, lehet-e bajuk tőle?
Igen, ki lehet rakni.
Viszont nem érdemes, mert a madarak nem emlősök tején=tejszármazékán élnek, nem feltétlen szerencsés dolog tőlük idegen eledellel etetni őket.
Ki lehet tenni és nem árt nekik, viszont hasznos, mert zsír és fehérjeforrás. (Papagájoknak például kifejezetten javasolják, az hülyeség, hoyg csak azt lehet adni, ami természetes taplálékuk.)
De nem kell vele semmit csinálni, ezt simán el tudják csipegetni, egyszerre mindig egy picit lecsípve róla.
Gondoltam, egy kis változatosság az étrendjükben, évek óta napraforgó magon éltetem őket, alkalmanként búzán, kukoricán, az idén már golyót is kapnak, nem ólomból... :)
Két ökölnyi nagyságú a sajt.
"Állati zsiradék: az olajos magvakhoz hasonlóan fontos téli etetőanyag az állati zsiradék: a nem sós vagy kifőzött szalonna, a faggyú, illetve a ma már szinte bármely élelmiszerbolt állateledel kínálatában szereplő cinkegolyó. Legalább ilyen jó, ha lágy sajtot is kiteszünk valamilyen vízszintes felületre, akár az etető sík tetejére, mert ezt is nagyon szeretik a madarak, különösen a vörösbegyek."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!