Megkeményedett trapista sajtot ki lehet raki a madaraknak a már több éve üzemelő etetőre csemegének?
Azt olvastam egy helyen, hogy a lágy sajtokat kedvelik a madarak.
Nos ez kivülről csontkemény lett, talán le kellene reszelni a kérgét és úgy tálalni?
Esetleg áztatni vagy főzni, púhítani egy kevés forró vízben?
Szeretem a verebeket is, bár csak fészkelnének az odúimba.
Gyerekkoromban sokat ártottam nekik, most vezekelek.
A darázs természetesen nálam is befészkelte magát.
Annyi volt a szúnyog nyáron, hogy próbálom csalogatni a segítőmiet... :)
A szakirodalomból vettem a veréblak méreteit. A fickók ugyanezt játszák el itt is. :)
Mezei vagy házi? Az egyik fajta odúzik, azt tudom, de melyik? Nekem most tök mindegy. Gyerekkoromban a zsúpból szedtük ki őket, a nádtető manapság ritkaság számba megy.
A ggerléket is kedvelem, de tudtommal azok fészekrakók, nem odúznak, mint a házi galambok.
Csak a macskás részre reagálnék: ahol élek, rengeteg (8-10 legalább) macska jár szabadon (nem MO, itt mindenki tudja, hoyg a macska természetes életmódjához tartozik a kijárás is, nem kell bezárni öket), nagy néha elkapnak egy-egy madarat, de általában a betegeseket, vagy amelyik nagyon bamba, és nem reagál a többiek riasztására, szóval nem sok kárt tesznek a madarakban.
Jóval több mint 10 fajta madár jár rendszeresen etetöre, meg egy-két mókus is van minden évben.
Semmi gond, őrjáratozzanak csak a macsekok, egyetértek. Csak néha elkapnának egy-egy egeret... vagy azért nem fognak, mert nincsenek már egereink?
Ha macskaveszély van, egyszerűen pár emelettel feljebb repülnek a madárkák. Viszont, amikor légi veszély van fröccsennek szanaszét még a környékről is. Kinézek egy sláger időpontban és sehol semmi moccanás, az tutti karvaly és társai.
Sajnos mókus nincs mifelénk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!