Lehetséges hogy meghűlt a kisgalamb?
Már egyre hifegebb idők jönnek. A kicsik még nem erősödnek meg a tél beköszöntéig annyira, hogy átvésxeljenek egy fagyos telet, amikor még a termésxetes élelmisxereket is befedi a hó. ?ajd tavasszal ki lehet engedni őket. Eleinte csak kijárnak, de ha találnak párt, akkort esetleg kint is maradhatnak. Viszont az is esélyes, hogy addig annyira oda szoknak, hogy már nem nagyon akarnak leválni a "jó gazdáról".
Egyébként normális körülmények között másfél hónapos korukban válnak le a szülőkről, de volt amelyik már 1 hónapos korában minden ablaknak nekirepült mert már ki akart menni. Végül kiengedtem és csak enni járt vissza egy ideig.
Olyan is van, amelyik most ez év június 5.-én született, és még mindig vissza jár aludni, be a szüleihez, de a nspot reggeltől estig kint tölti.
Cappucino sürgősen D vitamint és kálciumot kellene kapjon, lehet, hogy angolkóros. Ezt álltorvos tudná szakszerűen adagolni.
A nagyobbik lehet, hogy kimehet talán, eleinte csak csodálkozva fog nézni, el sem fog merni repülni. Jó alaposan ismerje meg a környéket/kilátást,mielőtt el lesz engedve, esetleg lehet tanítani hívószót neki, bár azt hamarabb kellett volna.
Én mindig ugyanúgy szóltam a galambjaimhoz, kis koruk óta, így ha kikiáltottam az ablakon(miután elment) elég hamar előkerült.
Ugyan így ment a varjúfélékkel is.
Szóval mihamarabb vitaminpótlást, mert már lehet így is késő. Esetleg fel lehet hívni HOrtobágyot, hogy konkrétan Déri doktor mit javasolna. Az is elképzelgető, hogy vmi csípőrögzítőre/hámra/kötözésre lehet szüksége, de ahhoz sajnos nem értek, azt is meg kell kérdezni.
Azért lenne fontos minél hamarabb dianosztizálni, mert ebben a korban növekednek, épülnek a csontjai,mint a gyerekeknek, később már késő lesz, nyomorék marad.
Lehet napoztatni is, az is D vitamin forrás.
Kálcium tabletta porrá törve-ezt adtam minden madárfiókámnak, és soha nem volt ilyen problémám(kivéve egy varjú, akinél sajnos még nem tudtam ennek a szükségességét..). Nagyon erős, szép tollú madarak lettek.
Heti 2-3x egy negyed tablettát beletörtem az ételükbe, nagyobb korukban pedig lenyelettem(akkor már heti 1 negyed max).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!