Kezdőoldal » Állatok » Macskák » 6 hónapos a cicám, mit tegyek?...

6 hónapos a cicám, mit tegyek? - részletek lent.

Figyelt kérdés

Fél éves a cicám, és az a nagy bajom, h nem hajlandó húst enni.

Az állatorvos azt mondta, hogy muszáj erőltetni, mert különben kigyengül, mert ragadozó, és az élethez szüksége van a húsra.

Kap minőségi száraz tápot, de kétlem, hogy elég lenne ez neki.

Már próbáltam becsapni:

-összekevertem a száraztápot a húsiva- kiválogatta a száraz tápot.

-megfőztem a májat- megrázta a mancsát, és ennyi

Se nyersen, se főve nem eszi meg :(

Zacskós kaját is csak ritkán eszik, jobb napjában egy 100 g-os felét, háromnegyedét.

Elkényeztettem volna, hoyg mindenfélét adtam neki?

Koplalo napot tartsak, mint a kutyáknak?

Várom válaszotokat.

2010. júl. 7. 11:23
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:

Hát elég faksznis egy macskád van=)Nem eszik húst...ez elég furcsa,mert az enyémek,gondolom úgy ahogy minden más macska élnek halnak a húsért=) Nem tudom,hogy egy nap hányszor adsz neki enni?Mert lehet ez is a baj...mindenesetre egy koplalónap nem árthat neki=D Nálunk a vasárnap az ilyen nap,akkor a cicák se meg a kutyám se kap enni,maximum a kutyus megkapja a levescsontot. De amúgy az is lehet,hogy a te cicád nem nem szereti a húst,csak nem látta senkitől,hogy az jó,és ezért ő is idegenkedik tőle.Mindenesetre erőltetni nem szabad,mert akkor meg azért lesznek rossz élményei,és annál inkább nem kell majd neki.De igencsak furcsa,hogy nem eszik húst,se konzervet...

Kap a száraztápon kívül valami mást?Házi koszt?Zöldség?

2010. júl. 7. 11:29
 2/25 anonim ***** válasza:
Az én cicám sem ette meg a húst, mert előtte mindig konzervet kapott, és azon akart élni. De mondták, hogy ez nem egészséges, vettem neki husit, többfélét kipróbáltam. A kaját elvettem előle, és csak a husit kapta. Ha nem ette meg x időn belül, akkor elvettem előle (megromlott volna). Szépen megszokta azóta, sőt, jobban szereti, mint bármi más kaját. A vesét szereti a legjobban, bizonyos husikat még most sem szeret, de amelyik nap az a kaja, akkor nem kap mást, így megeszi végül. Szerintem te is próbálj ki több fajtát, és akkor ne kapjon más kaját.
2010. júl. 7. 11:33
 3/25 A kérdező kommentje:

Tényleg furcsa. 13 évig volt egy másik cicám, az imádta a húst.

Kb. 3 hetesen találtam. Az utcán télen. Tehát, ne igazán volt kitől "tanulnia".

Kap házi kosztot persze, mindenből amit én eszem, abból kap ő is.

Ne nevess kis, de érdekes, hogy a zöldséget imádja. - vegetáriánus lenne? kétlem, mert ilyet még nem láttam.

A spejzba ha beszökik, kiszedi a répát, és elkezdi enni, cékla, uborka, ugyanez.

Soványka cegény, de eleven, élénk.

A sajtot megeszi, a tejfölt, kefírt imádja.

De ez abnormális.

Mondom az orvos azt mondta, h erőltessem. Csak az legyen előtte.

Kipóbáltam. 2 napig csak hús volt előtte. Éjszakára csak húst raktam ki... Szerinted?! Inkább nem evett. :(

Így kénytelen vagyok azt csinálni, hogy száraztáp, és esténként kap ilyen whiskas, kitekatt , royal canin 100g-os zacskós kaját. reggelre van amikor elfogy, de valamikor hozzá sem nyúl.

Csontot nem eszik. Nyers pulya, csirke , máj, semmi.

2010. júl. 7. 11:36
 4/25 anonim ***** válasza:

az én cicám se eszik száraztápon kívül semmit.

nagyon ritkán,évente egyszer eszik pár falatnyit,de ennyi.

12 éves sziámi cica,és nincs semmi baja,nem látszik ennyi idősnek,mozog rendesen.

próbálkozhatsz,hátha néha-néha eszik húst,de nem nagyon fog.

2010. júl. 7. 11:36
 5/25 A kérdező kommentje:
Remélni merem, hogy tényleg semmi baja nem lesz.
2010. júl. 7. 12:09
 6/25 anonim ***** válasza:

Első vagyok.Nem nevetlek ki,azért kérdeztem a zöldséget,mert lehet,hogy abból fedezi a szükségleteit,és nem érzi szükségesnek a húst.És jó az,ha szereti a zöldséget,sokan nem tudják,de a macskák többsége igenis szeri a zöldségeket nyersen.Az én cicáim is mindig kapnak kis zöldségdarabokat,a paprika meg a káposzta a kedvencük=)

De amúgy azt is kipróbálhatnád,amit az utánam válaszoló írt,hogy nem adsz neki más kaját,csak húst,ha éhes lesz,akkor megeszi,hidd el,nem hülye állatok.Utána rá fog jönni,hogy nem is olyan rossz=) Esetleg,ha van lehetőséged,akkor keress a környéketeken egy másik cicatulajdonost,jöjjetek össze és etesd őket együtt husival,had lessen egy másik cicától,mert kiskorba ez lenne nekik a normálsi,hogy az anyacicától lesik el,hogy mit hogyan kell enni...

2010. júl. 7. 12:40
 7/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Látom nem egyedüli vagyok a problémával.

Más cicákal nemhajlandó barátkozni :(

Ilyen reménytelen eset szegényke.

2010. júl. 7. 12:45
 8/25 anonim ***** válasza:

Amugy normalis tap mellett nem kell a hus.

Es megjegyzem, a macskaknak art a rendszeres heti egy koplalonap, a kutyakkal ellentetben.

2010. júl. 7. 14:45
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
Mi az a minőségi száraztáp? Mert könnyen lehet, hogy elég neki az, nem igényel mellé mást.
2010. júl. 7. 17:29
 10/25 anonim ***** válasza:
Nem szabad koplalónapot tartani macskáknál. Lehet, hogy olyan húst kapott, amit nem szeret. Az enyémek csak a pulykamellet eszik meg, semmi mást. Lehet hogy túl zsíros húst kaptak esetleg?. Minőségi, prémium táp mellé nem kell valóban nem kell húst adni.
2010. júl. 7. 20:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!