Ti is meg szoktatok ijedni, ha az elmúlt 24 órában nem láttátok a macskátokat?
Itt csak 1 álszent van, a kérdező maga. Ne picsogjon akkor, hanem viselje a következményeket!
Egy benti cicának 120%osan meglehet adni mindent, sőt többet! Boldog, hosszú életet! Lehet csinálni kifutót, vagy pórázzal lehet vinni sétálni, rengeteg játék stb! Ja hogy ez idő és pénz??? Hát igen, nemcsak kibaxom a macskát az udvarra, aztán sírok a gyakorin, hogy jaaaj micikét megmérgezték, de hát én mindent megtettem, dehááát sajnos ez az élet rendje! NEM, NEM EZ! Ez a falusi mentalitás...még a nevelésnél is erősebb aljas beidegződés!
Pontosan ezért, az ilyen kérdésekért és 2 bites válaszokért tart ott a magyar állatvédelem, ahol...
Azt írtad, szép nagy kertetek van. Akkor tessék macskabiztos kerítést csinálni, és meg van oldva a gond. :) Akkor, ha nem is tudod, épp hol vannak a macskák, abban biztos lehetsz, hogy _valahol_ a kertben vannak.
Ez túl macerás? Lehet. De ha kiengeded az utcára a macskákat, akkor nem értem, miért lepődsz meg, ha nem kerülnek elő akármilyen oknál fogva. :)
Ez nem arról szól, hogy fújfelelőtlen vagy, hanem arról, hogy a kinti macskatartás kockázatokkal jár. Ezt tudomásul kell venned. Te magad döntöttél így, a döntéseknek vannak következményei. Jelen esetben az, hogy a szeretett cica esetleg nem jön haza. Én ezt nem vállalnám be, úgyhogy nekem szobacicám van. Neked ezek szerint belefér. Ez is ok, sokan csinálják, lehet boldog így is a cica, ha épp nem lesz baja - csak akkor értelmetlen az eredeti kérdésed, hogy úristennemjöttekhaza. :) Ezért kaptad a beszólásokat főleg, nem önmagában azért, hogy kiengeded őket.
Boldog karácsonyt!
Kérdező! Nálunk sem volt autóforgalom amikor idekerültek a macskáim. De vannak kóborló (önsétáltató) kutyák és van egérméreg, ami ellen nem tudnám megvédeni a macskáimat. A szomszédban kinti macskák voltak és valahogy eltűntek, pedig ivartalanok voltak és rendesen kaptak enni, volt kint házuk stb. Ha barátságos a macskád, akkor jobb esetben bárki hazaviheti, rosszabb esetben bánthatják.
A kutyámat sem engedem kint kóborolni, mert felelősséggel tartozom érte, ugyanúgy, mint a macskáimért. Bent biztonságosabb. Nagy a ház, van kaparófa, vannak játékaik, egyáltalán nem vágynak (szerencsére) ki a szabadba. Ha nyitva van az ajtó, akkor még csak ki sem néznek rajta. Én így vagyok nyugodt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!