Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ti is meg szoktatok ijedni,...

Ti is meg szoktatok ijedni, ha az elmúlt 24 órában nem láttátok a macskátokat?

Figyelt kérdés
Nekem félig benti, félig kinta macskáim (4) vannak. Általában a közelben vannak, és rögtön szaladnak hozzám, ha hallják, hogy a közelben vagyok, de van, amikor eltűnnek fél napokra, ilyenkor mindig megijedek, hiszen ők nem olyanok, mint a kutyák, akik (jó esetben) nem tudnak kijutni a kerítésen keresztül, a macskák mennek, amerre látnak. Annyi veszély leselkedik a macskákra, annyira aggasztó, mert imádom a macskáimat, nem akarom, hogy bármi bajuk esne. :(
2018. dec. 24. 02:33
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
44%

Itt csak 1 álszent van, a kérdező maga. Ne picsogjon akkor, hanem viselje a következményeket!

Egy benti cicának 120%osan meglehet adni mindent, sőt többet! Boldog, hosszú életet! Lehet csinálni kifutót, vagy pórázzal lehet vinni sétálni, rengeteg játék stb! Ja hogy ez idő és pénz??? Hát igen, nemcsak kibaxom a macskát az udvarra, aztán sírok a gyakorin, hogy jaaaj micikét megmérgezték, de hát én mindent megtettem, dehááát sajnos ez az élet rendje! NEM, NEM EZ! Ez a falusi mentalitás...még a nevelésnél is erősebb aljas beidegződés!

Pontosan ezért, az ilyen kérdésekért és 2 bites válaszokért tart ott a magyar állatvédelem, ahol...

2018. dec. 25. 05:31
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Azt írtad, szép nagy kertetek van. Akkor tessék macskabiztos kerítést csinálni, és meg van oldva a gond. :) Akkor, ha nem is tudod, épp hol vannak a macskák, abban biztos lehetsz, hogy _valahol_ a kertben vannak.

Ez túl macerás? Lehet. De ha kiengeded az utcára a macskákat, akkor nem értem, miért lepődsz meg, ha nem kerülnek elő akármilyen oknál fogva. :)

Ez nem arról szól, hogy fújfelelőtlen vagy, hanem arról, hogy a kinti macskatartás kockázatokkal jár. Ezt tudomásul kell venned. Te magad döntöttél így, a döntéseknek vannak következményei. Jelen esetben az, hogy a szeretett cica esetleg nem jön haza. Én ezt nem vállalnám be, úgyhogy nekem szobacicám van. Neked ezek szerint belefér. Ez is ok, sokan csinálják, lehet boldog így is a cica, ha épp nem lesz baja - csak akkor értelmetlen az eredeti kérdésed, hogy úristennemjöttekhaza. :) Ezért kaptad a beszólásokat főleg, nem önmagában azért, hogy kiengeded őket.

Boldog karácsonyt!

2018. dec. 25. 10:31
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem szoktam megijedni, mert 2 benti macskám van. Semmi kedvem azon aggódni, hogy mikor mérgezik meg, ütik el vagy kapja el egy kutya.
2018. dec. 26. 15:39
 24/25 A kérdező kommentje:
Értem, és már meg is bántam a kérdést, pont ezért írtam, hogy tárgytalan, hiszen így már nem sok értelme van. Egyszerűen nem olvasom olyan gyakran az itteni kérdéseket, ezért nem számítottam ilyen válaszokra, őszintén szólva. Én eddig abban a hitben éltem, hogy felelős gazdák vagyunk, hiszen ivartalanítva, oltva vannak, egészségesek blablabla... Lehet, valóban vidéki gondolkodásúak vagyunk, mert én nekem eszembe sem jutott, hogy házban tartsuk őket, nálunk egyszerűen nem szokás, és nem is láttam korábban szükségesnek, hogy házban tartsuk őket. Nálunk eddig bevált ez a rendszer, és, habár néha aggasztó, amikor havi 1-2 alkalommal később jönnek haza, mint általában, azt hiszem vállaljuk a kockázatot... És nem azért, mert sajnálnánk a pénzt vagy az időt, ma is egész nap a macskáimmal foglalkoztam, egyszerűen csak feleslegesnek tartom, az utcánkban nem jár sok autó pl. Ez a macskabiztos kerítés azonban jól hangzik és meggondolom, köszönöm a tippet!
2018. dec. 26. 19:33
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező! Nálunk sem volt autóforgalom amikor idekerültek a macskáim. De vannak kóborló (önsétáltató) kutyák és van egérméreg, ami ellen nem tudnám megvédeni a macskáimat. A szomszédban kinti macskák voltak és valahogy eltűntek, pedig ivartalanok voltak és rendesen kaptak enni, volt kint házuk stb. Ha barátságos a macskád, akkor jobb esetben bárki hazaviheti, rosszabb esetben bánthatják.

A kutyámat sem engedem kint kóborolni, mert felelősséggel tartozom érte, ugyanúgy, mint a macskáimért. Bent biztonságosabb. Nagy a ház, van kaparófa, vannak játékaik, egyáltalán nem vágynak (szerencsére) ki a szabadba. Ha nyitva van az ajtó, akkor még csak ki sem néznek rajta. Én így vagyok nyugodt.

2018. dec. 27. 08:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!