3 és fél hónapos kiscicám az elmúlt 2 napban nem hajlandó megenni az eddig kedvenc macskaeledelét. Ilyenkor mi a teendő? ⬇
2 hete van nálunk és mikor kaptuk észrevettük hogy szörcsög. Akkor semmi más tünete nem volt, de vittük orvoshoz. Megállapították, hogy magas láza van, antibiotikumot kapott és infúziót is. Egy hét múlva kellett visszavinni, vagyis most pénteken. Még mindig magas laza volt, nem használt az antibiotikum, és a szörcsögés sem múlt el. Kapott megint antibiotikumot, lázcsillapítót meg valamit a szörcsögésre. Vasárnap megint antibiotikum injekciózta visszük.
VISZONT tegnap észrevettük hogy az eddig kedvenc csirkés kajáját nem eszi. Mikor vesszük elő, jön és nyávog, de mikor lerakják megszagolja és csak néz ránk. A halassal ugyanez. Kétségbe estem hogy nem eszik semmit és egy szelet párizsit adtam neki, amit nagy nehezen és lassan, de megevett. Azóta mégegyszer kapott meg mindig nem evett mást. Mit csináljak? Vasárnapig adjak neki párizsit vagy eszik macskakaját ha éhes lesz?
Előre is köszi a választ:)
Lehet, hogy az antibiotikum kissé kikészítette a gyomrát, embernél is előfordul. A fontosabb szerintem, hogy igyon eleget! Amúgy sem erről híresek a cicák, enyém is mikor beteg volt, alig ivott, fecskendővel adtam neki vizet.
Amit hallottam, hogy a rizs (szétfőzve) jót tesz a cica gyomrának, esetleg próbálj meg adni neki kis adag, megsütött csirkemellet.
Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!