Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Autista kisgyerek mellè...

Autista kisgyerek mellè milyen fajta cicat ajanlatok?

Figyelt kérdés
Ragdoll-t neztem, de sajna nincs 130ezer ra meg ugye mellè azert venni kell sok eszkozt. 60 ezres cica max amit ra tudok szanni. Imadja őket,de nyugodt termeszetu kell. Sziami felporgette, tul zizi volt. Eljarogattunk vasarlas elott parszor ismerkedni, igy vegul nem vettuk meg.
2018. nov. 12. 09:36
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
56%

Az én snis lányom mellé is mainecoon került.

Nem tenyésztőtől, az igaz, de a dokinál leteszteltettem, a veséje és a szíve is rendben van, hirtelen halálra meg szenvedésre így nem számíthat.

Egészséges, gyönyörű, viszonylag nyugodt kölyökmacska, akit 12 hetesen engedtek el a háztól. Igaz, hogy nincs olyan álla, mint amit egy kiállításon elvárnának, de minden más fajtajellegnek megfelel. Igazából nekem így jobban is tetszik.

Magamnak akartam állatot, másodsorban a gyerek mellé, hogy jó irányba vigye. Így is lett.

Menj el egy rakás helyre, és nézd meg a kiscicákat és a szüleiket. Lehetőleg olyan helyet keress, ahol szimpik a képen a körülmények és az ember a telefonban. 50 alatt megúszod az összes oltást és tesztet, amiben még a spoton is benne van a féreghajtóval.

A mi cicánk úgy született, hogy egy panelben összetalálkozott két egymacskás mainecoonos, akiknek nem volt pénze ivartalanittatni/sajnálták rá. Láttuk, hogy a macska szeretve van, a szülei nem fiatalok már, több nem is kellett.

Halál jófej lánymacskánk lett, a gyerekre nem ugrál, nem karmol, csak, ha túlmegy a gyerek egy határon, amièrt folyton szólok. Az nem is baj.

Simán emelgeti is a lányom a helyes módszerrel, vagy belefúrja az arcát a hasába, és a macska még élvezi is. Mindig követi, fürdésnél is ott van a macsek és játszanak a vízzel, habbal.

Az egyik macskakávézóban van egy mainecoon, mi az alapján választottuk a fajtát. A miénk most lett 4 hónapos, a kávézós cica egy éves, hatalmas, és sokkal kevesebb dolog zavarja, mint a miénket. Gondolom az ivartalanítás és a fiatal felnőtt kor is befigyel annál a macseknál.

Ne foglalkozz a válaszokkal, nálunk sem játék, hanem családtag a cica, annyi a különbség, hogy mi a saját igényeinket nem rendeljük alá a macskáénak, szerintem ez az egészséges.

Mi vonatoztunk a cicáért, nem helyben volt, de megérte. Tudom, hogy mázlink volt, de ha nekünk volt, nektek is lehet.

Esetleg még megpróbálhatjátok megvásárolni a halál higgadt cicát a kávézóban, ki tudja, talán belemennének, bár azért szeretik nagyon ott a macskát.

2018. nov. 13. 08:06
 22/30 anonim ***** válasza:
82%

Ja és ha te lefárasztod a cicát napi fél óra játékkal reggelente, mikor vadulhat(kézzel soha ne játssz vele) akkor a gyerekkel még türelmesebb lesz.

Van ajtóra csiptethető csüngő játék, a miénk imádja. Csipogós, tollas és az a golyó a fánkformában nagy kedvence. Egy két macskamentás párna után is beáll nyugiba.

Ja és sok kaja. A miénk előtt száraz mindig van(acana) mellé pedig egy kis aszpikos gabonás alutasakos.

Ha megszokja, hogy a kézből csak kaja jön(jutalomfalat) és simi, akkor nem lesz kézharapdálós macsek.

2018. nov. 13. 08:15
 23/30 anonim ***** válasza:
55%

Semmilyet. Hiába ajánlanánk bármilyen fajtát, minden macska más egyéniség. Ráadásul kölyökkorban mindegyik pörög, játszik, rohangál. Ha ez sem válik be, akkor ezt is kiköltözteted a kertbe és addig rakod tele az udvart macskákkal, amíg meg nem találod a megfelelő játékszert a gyerekednek? Nem tárgyakról beszélünk.

És tényleg nem kötekedni akarok, de az én családomban 2 maine coon is van. Már mindketten elmúltak 3 évesek és egyik sem az a nyugodt, egyhelyben ülős szobadísz.

2018. nov. 13. 09:04
 24/30 A kérdező kommentje:
Amig a cicaim boldogok a gyerekeimmel az udvaron, mind megkapja az oltastait, ha betegek gyogyittatom, amig orvos altal javasolt...cica szervezetenek valo minisegi tapot eszi, addig annyi macskaval rakom tele az udvart amennyivel akarom. A fene egye meg, hogy nem lehet megerteni, hogy a hazi macska kint szeret lenni. Soha fel napra el nem mentek. Imadnak itthon. Imadjak a csaladunk. Es miert ne lehetne egy autista melle benti macska. Csak mert nektek lehet a macskatok a gyereketek, nekem vannak gyerekeim. Ja es csak jatekszer lehet a macska mi? Nem csaladtag...csak mert gyerek van. Azert erdekelne, hogy a leszólók kozott hanyan mentettek ennyi allatot.....csalad mellett. De hagyjuk is. Sok macskat megneztunk, igenis kicsi korban is hatalmas a kulonbseg koztuk. Ezert van az ismerkedes.....erre talaltak ki. A mentett macskaimmal kutxaimnal ez elmaradt anno, hisz az eletuk volt az elsodleges. De őket alapban nem bentre akartam. Amit venni akarok, nyilvan bent szeret lenni. A ragdoll pl arrebmegy ha unja a jatekot, nem karmol. Hazicam mai napig karmolast jateknak veszi. Ő ilyen. A masik oreg hazicuca sose karmolt, de neki is kellett a nagy udvar... elozonek koszonom. Majd beszamolok, ha sikerul vmit.
2018. nov. 13. 11:22
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekünk házi cicáink vannak, befogadottak. A legkisebb fiam autista. Szerintem a cica egyéniségétől függ a dolog és attól, hogy mennyire tudnak egymásra hangolódni a gyerekkel.

A kisfiamat teljesen hidegen hagyták a macskák amíg össze nem haverkodott egy kóborkával. Igazából etetgettünk egy az utcánkba költöző macskacsaládot és az egyik cica különösen érdeklődött a gyerekek iránt. Nem félt tőlük és az volt a legfurcsább hogy a kisfiam elé is csak leült és nézték egymást. 2 hét után úgy döntöttem, hogy nézzék egymást otthon és egy kiadós orvosi látogatás után hazahoztuk a cicát. Ő teljesen benti cica lett. Esténként a gyerekek ágyában alszik, de soha nem a kicsiében. Ő még mindig kiakad, ha a cica olyankor ér hozzá, amikor ő nem akarja. Olyanra viszont már többször volt példa, hogy a fiam átfekszik a macskához, megsimizi vagy megpuszilja (Ő úgy ad puszit, hogy oda dugja a fejéhez a homlokát). Eltelt egy év és most jutottunk el odáig, hogy a fiam néha csak spontán felpattan, odamegy a cicához és megsimogatja. A hétvégén egyszer mikor a cica nagyon dorombolt a fiam ráhajtotta a fejét mint egy párnára és pár percig hallgatta. Azóta mikor a cicáról akar valamit tudatni (nem beszél), akkor úgy morog mit a cica dorombolása.

Érdekes, hogy a cica soha nem játszik úgy vele mint a tesóival vagy velünk felnőttekkel. Lehet, hogy én képzelek bele többet mint ami van, de olyan mintha a cica pontosan érezné, hogy ő másabb.

2018. nov. 13. 20:49
 26/30 anonim ***** válasza:
81%

Ne haragudj Kérdező, de ez nekem még mindig úgy hangzik, mintha egyszerre szeretnél dugni meg szűz is maradni.

Két hatalmas fenntartásom van az elmondottakkal:

1. A macskát nevelni kell, illetve megfelelően, ösztönszinten lemozgatni. Különben tök mindegy milyen cica, VADULNI fog. Nyilván ez egy kerti macska esetében könnyebben megtörténik - egy szobacica esetében viszont ezzel kőkeményen számolni kell.

2. Van szerencsém szorosan együtt dolgozni egy kutyatenyésztővel. Látom mi energiát fektet a kölykökbe: nyakörvhöz, különböző hangokhoz, textúrákhoz szoktatás, kölykök személyiségének felmérése, leendő gazdik megismerése, ha kell felkészítése a kölyök érkezésére, nevelésére stb. Törzskönyves almoknál sem feltétlenül magától értetődő dolog ez, hát még laikusnál! Számomra ez lenne az alap, de szerintem nektek, akikhez végképp nem mindegy, hogy fajtára jellemző tulajdonságokat hordozó és fajtán belül is milyen személyiségű állat kerül hozzátok.

Vagy egy kompetens személyzettel rendelkező menhely, akik ténylegesen is ismerik az állatokat (itt sem állnék meg annál, hogy jé, vannak cicák! hanem feedbacket kérnék a környékbeliektől)

Azt már csak halkan jegyzem meg, az akváriumoknak is bizonyítottan pozitív hatása van az autistákra. A hosszú távokat megtevő csapathalaknak meg kifejezetten nyugtató hatása van. Attól függően, hogy mennyi pénzt és energiát tudtok az állatra szánni, lehet egy 120 centi hosszú akváriummal és 30 neonhallal jobban járnátok.

2018. nov. 13. 21:30
 27/30 anonim ***** válasza:
55%

Minden autista más.. az aktív pörgős típust nem fogja lekötni az akvárium.

Semmi gond nem lesz, túlgondolja az, akinek nincs tapasztalata ilyen gyerekekkel. Ők is sokfélék.

A lemozgatás is nevetséges dolog egy házicicánál, és nem, nem fog csak úgy magától vadulni.

Pár perc játék bőven elég neki és a hirtelen zajokat is hamar megszokta a miénk, egyből jön és dorombol távolról, ha a gyerek kiakad és üvölt. Majd az évek alatt összecsiszolódtok, elég a kezdeti nehézségeket viszonylag jól venni.

Érezni fogod szerintem, hogy melyik cica hozzátokvaló.

2018. nov. 13. 21:49
 28/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a valaszaitokat! A fiatalabbik, de mar ő se kölyök, mindig is aktivabb volt. Nagyfiaim jol elvannak vele, de a kicsinek nyilvan sok. Ez a cica imad a kutyakkal kergetozni,( ő kezdi...incselkedik, ugral rajuk, egyebkent annyira vicces) mar a masik macskat azert beken hagyja. Mindig ilyen volt, kicsinek kerult hozzank. Az oreg cica viszint halalosan nyugodt volt mindig is. Neki iden volt egy nagy mutetje, őneki mar nagy nyugalom kell. Erdekes, hogy mennyire tudja a masik cica es a kutyak is. Ő viszont ha most lenne fiatal, tokeletes pajti lenne. Fiam nem nyul hozzajuk,nagyritkan egy simi, de ennyi. Csendes megfigyelo. Viszont az nagyon. Nagxon erzem, hogy itt bent mellè jo hatassal lenne ra egy nyugodt lélek. Fajtatiszta állatom itthon sosem volt egyebkent. Imadom a keverekeket...
2018. nov. 13. 22:32
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem akarsz ennyi pénzt költeni cicára, akkor maradnak a házi macskák.

Egy fajtatiszta macska ugyanis 150 ezertől indul.

Állatvédők tele vannak macskákkal, biztos találtok egy felnőtt, nyugodt vérmérsékletű cicát. Ne kölyköt, mert arról nem tudni, lenyugszik-e nagy korára vagy sem.

[link]

2018. nov. 14. 01:12
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem teljesen lutri egy macska személyisége, fajtától függetlenül. Nekem egy tündéri 1 éves perzsám van, alszik egész nap, de reggel és este rájön az ötperc, és fel-alá rohangál a lakásban.
2018. nov. 14. 20:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!