Milyen kutya legyen gyerekek mellett?
A berni jó választás lenne, nagyon békés és nyugodt kutya, gyerek mellé tökéletes.
De a fajtaválasztás attól függ, mik azok a feltételek, amiket meg tudsz neki adni. Mennyit tudod mozgatni?
Ha eleget, akkor szinte bármilyen nagytestű szóba jöhet, ha kiskora óta hozzá van szoktatva a gyerekekhez, akkor nem lesz baj.
Esetleg tudom ajánlani ezt az oldalt: [link]
Mit és mennyit foglalkoznátok vele?
A berniről van véleményem, tapasztalatom. Öcsémnek volt ilyen kutyája, gyerek mellet. Egy tündér volt, könnyen kezelhető, okos, intelligens kutya. Igazi családi kutya és nincs hűdehatalmas mozgásigénye. Nagy bújós maci.
Öcsémé Nagyon szeretett mindenkit, imádta a simogatást, a gyerekeket. A betörőket halálra szeretgette volna :D nagyon okos volt, sokféle trükkőt tudott, rendesen viselkedett más állatokkal, kutyákkal, emberekkel is. Ajánlom :)
Ha tudtok vele foglalkozni sokat akkor Német Dog. Nekünk az volt míg ki nem öregedett szegényke (Isten nyugasztalja :( ) rettentően vigyázott a gyerekekre/babábkra. Tanítás nélkül ment a babakocsi mellett amikor felsírt a kicsi egyből nézett rá, hogy mizu.
Én csak ajánlani tudom.
Kösz a sok gyors választ :D
Reggel fél óra séta, délután félóra biciklis futás és fél óra séta este is. Persze egy-másfél éves koráig nem terhelnénk nagyon. Itthonról dolgozunk és 1 és 4 évesek a gyerekek. Játszani, tanítani sok időnk lenne. Kint pedig egy nagy kert
Kedves 7-es. Nem is értem, egy kutyaellenes minek is válaszol egy ilyen kérdésre.
Nem az volt a kérdés, hogy mekkora legyen, és az sem hogy hol tartsák, sőt az sem, hogy hányszor mossanak kezet a kérdező gyerekei...
Kérdező: nekünk pitünk van, ő ugyan közepes, de tökéletes családi kutya.
Én a német dogra "szavazok".
Esetleg vizsla?
Tündéri, kedves kutyák, sosem volt velük rossz tapasztalatom, max az, hogy imádják az embert 😊 igényli a foglalkozást, agytornát is. A felsoroltak közül, inkább berni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!