Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan büntethetek meg egy...

Hogyan büntethetek meg egy macskát?

Figyelt kérdés

Van egy cicám,kölyök kora ota nálam él.

Van macska wc-je,amit naponta takaritok,van házikoja,amit igen drágán vettem neki,van olyan fája,ahol a körmeit élesitheti,mindenféle játék,amit eddig felfedeztem neki a boltokban,a legdrágább macskaeledelt kapja,a lakásban aludhat az ülögarniturán,söt legtöbbször az ágyba is beengedjük,soha nem bántottuk,erre ma:

Reggelizek,ö oda felmászik az asztalra és a tányéromba pisil,és még orditok egyet,ö szépen nugodtan befejezi a dolgát....

Kismama vagyok,elhánytam magam,de már attol félek hogy éjjel képes akár az arcomba is pisilni,pedig eddig szobatiszta volt.

Most kinnt van az erkélyen,nem tudom hogyan kellene megbüntetni,vagy megnevelni.

Egyáltalán miért pisilt az asztalon a tŕnyéromba?????????????????

2008. nov. 4. 11:23
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is erzi, hogy terhes vagy es hogy valami megvaltozott. Ha csak siman bepisilne, akkor nem ugrott volna fel az asztalra az orrotok ele es pisilt volna a reggelire. Ez inkabb olyan, mint a gyerekeknel a figyelemfelhivas.

En nem ajandekoznam el. Ha bizonyos szabalyokat betartotok, nem lehet a macskatol bajotok. Csak pl ne te takaritsd az almot, kezmosas kezmosas hatan, stb. Es szerintem is csak jobb lesz a gyereknek ha van mellette allat. Csak tiltsatok ki a gyerekszobabol. Nem baj mennyire sir, majd megtanulja. Es mindig figyelj majd a babara ha egy legterben vannak. Szeretnek ilyenkor pl a babak arcara ulni, stb. de szerintem odafigyelessel; minden rendben lesz. Csak ereztessetek vele, hogy ti meg mindig nagyon szeretitek.

2008. nov. 4. 15:26
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Cicusok bosszúból szoktak ilyesmit csinálni. Próbáld meg végiggondolni, mi történt közvetlenül előtte. Az én macskámtól egyszer elvettem a karácsonyfadíszeket, mire rámtelepedett, és végigpisilt rajtam. Én annyira megrökönyödtem, hogy rászólni is elfelejtettem, ennek ellenére soha többé nem történt ilyesmi.
2008. nov. 4. 15:34
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Az előző vagyok (akit lepisilt a macska), még annyit szeretnék, hogy bármiféle büntetésnek csak akkor van értelme, ha közvetlenül a "bűntett" elvégzése után kapja a cicus, különben sosem kapcsolja össze a két dolgot, csak azt fogja fel, hogy bántottad. Ez esetben akár meg is bosszulhatja újabb tányérrapisiléssel.:)
2008. nov. 4. 15:35
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Előre is bocs, ha olyat írok, amit már írtak előttem, de nem olvastam végig a válaszokat.

A macsok így "reklamálnak", valszeg érzi, hogy változás áll be az életetekben, ezért jelez így. Nálam a vízipisztoly bevált! Amikor ilyen volt (persze csak akkor, ha rajtakapod) azonnal vízipisztoly, céloz és lő! Sztem ez elég kíméletes, én nem akartam megütni szegényt, hiszen olyan törékenyek. Próbáld ki, párszáz forintért lehet venni.

2008. nov. 4. 17:12
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Már az ivarérésnél meg kellet volna csinálni a cica ivartalanítását, akár fiú, akár lány, műtét után is oda fog pisilni mindenhova ahova eddig is mert a szagot mindig érezni fogja mindenhol, mert megjelölte.

Ha szerencséd van a műtét után nem fog a tányérodba pisilni, de ugyanolyan szemtelen marad.Egyáltalán hogy került a tányérodig??

A macska nem kutya, nem fog feltétel nélkül engedelmeskedni neked de a hangos szót, a hangsúlyokat és a fenékre csapást ő is megérti.

2008. nov. 5. 18:02
 16/24 anonim ***** válasza:
62%

Ha a macska szokott kint lenni akkor lehet hogy ő is terhes,

mert már hallottam olyanokat hogy a macskák terhességükkor fura dolgokat csinálnak.

2008. nov. 6. 11:44
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Nekem is lakásban tartott cicám van.3 hónapja felköltöztünk Pécsről Pestre,és teljesen megváltozott az életünk,ami miatt hajnali 2 és 4 között felkel,és elkezdi a nyomtatónkból a papírt rágcsálni,vagy csörömpölni a CD-kel,rágni őket.Ilyenkor a férjem elkapja finoman,kiviszi a fürdőbe és langyos vízzel,amit a cicák utálnak,megmossa a fenekét és a pofiját,ezt kétszer-háromszor eljátszottuk,azóta nyugton van.MIvel engem tekint anyjának,és eddig a két éve alatt minden nap vele voltam,és most visszamentem dolgozni,ez nem tetszett neki,és ezért csinálta.A fertőzéstől ne félj,főleg ha szobában tartott,és kinti állatokkal nem érintkezik.Rendesen kapja az oltásokat,ne te pucold az almát,és moss kezet sűrűbben,semmi bajod nem lesz.Ha anya leszel nem sokára,akkor legalább 20 éves lehetsz,gondolj bele abba,hogy a mi gyerekkorunkban milyen szokások voltak a családokban.Én vidéki gyerekként tyúkok,lovak,disznók,macskák,kutyák és a többi háziállat között nőttem fel,kergettem a libákat meztelenül,mégsem lett bajom,és volt 23 éve.A pisilésről ezzel a vizes módszerrel,ha esetleg még egyszer előfordul,meg lehet regulázni,de semmiképpen nem igazi emberi pofonnal.Az újság és a vízipisztoly is jó.

Ha egy kicsit többet tudsz törődni vele,akor nem lesz ennyire féltékeny.

Sok boldogságot!!!!!!LIzy

2008. nov. 6. 14:01
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

az en fiumacskam is nagyon el van kapatva,szinte mindent szabad neki,mindene megvan,szobatiszta,viszont vele is elofordult,hogy -valamiert bosszubol--a konyhaban az ulokere pisilt.Annak ellenere,hogy tudta jol,hogy nem szabad,es hogy rosszat csinal vele.Mindezt a szemem lattara.Utana rogton,gyorsan elspulizott.Utanamentem ,es a fenekebe palltam,nem erosen,de annyira,hogy felfogja,hogy azt tilos.

Osszevetve,a macskak ilyenkor nemtetszesuket nyilvanitjak ki valami miatt.

2008. nov. 11. 07:47
 19/24 anonim válasza:
74%
Hát nálunk a vizipisztolyos változat nem jöhet be, mert ha nem figyelünk oda a Marci/cica/ a mosdóban, kádban üldögél. Főleg ha csöpög, vagy folyik bele a víz.
2008. nov. 11. 12:55
 20/24 anonim ***** válasza:
32%

Már miért kéne szerencsétlen macskát egyből elpasszolni, mert egyszer bepisil?

Ha félrenevelted, vállald a következményeit és ne utcára dobd.

Szánalmas!

Minek neked macska?

2008. nov. 11. 14:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!