Hogyan büntethetek meg egy macskát?
Van egy cicám,kölyök kora ota nálam él.
Van macska wc-je,amit naponta takaritok,van házikoja,amit igen drágán vettem neki,van olyan fája,ahol a körmeit élesitheti,mindenféle játék,amit eddig felfedeztem neki a boltokban,a legdrágább macskaeledelt kapja,a lakásban aludhat az ülögarniturán,söt legtöbbször az ágyba is beengedjük,soha nem bántottuk,erre ma:
Reggelizek,ö oda felmászik az asztalra és a tányéromba pisil,és még orditok egyet,ö szépen nugodtan befejezi a dolgát....
Kismama vagyok,elhánytam magam,de már attol félek hogy éjjel képes akár az arcomba is pisilni,pedig eddig szobatiszta volt.
Most kinnt van az erkélyen,nem tudom hogyan kellene megbüntetni,vagy megnevelni.
Egyáltalán miért pisilt az asztalon a tŕnyéromba?????????????????
Véleményem szerint jobb lenne, ha a cicus ideiglenesen máshova kerülne. Tényleg el van kapatva, szemtelen lett, és még nem beszéltünk arról, hogy terhesség alatt, és csecsemőkorban a babák és anyukák nagyon súlyos fertőzéseket szedhetnek össze a macskáktól, ami hatással lehet a magzat fejlődésére, illetve a csecsemőre.
Így is óvatosan kell bánni a macskával való érintkezéssel ezekben az időkben, de ha ennyire elszemtelenedett, akkor én a pici fél éves koráig nem érintkeznék vele.
Ez csak az én véleményem, de hallottam már durva dolgokat a macskafertőzésről...
Szerintem a cicus érzi, hogy valami megváltozott, valószinűleg kevesebb figyelmet kap, amit te észre sem veszel, de ő igen. Meg van zavarodva, ennek az oka ez a furcsa viselkedése. Eddig minden figyelem felé irányulhatott, most más a helyzet.
Macska párti vagyok, de a baba érdekében jobb lenne, ha elajándékoznád mire a baba érkezik, nehogy valami nagyobb galibát okozzon.
Köszi a vàlaszokat!
Az az igazsàg hogy a pàrom az aki nem engedi elajàndékozni,annyira megszerette,hogy szerintem ha odakellene valakinek ajàndékozni,ö tutira sirni(férfi léttére)vagy nem is tudom.
Màr volt erröl szo terhességem elején is,de mivel toxoplazm. vizsgàlatot csinàltunk,és doki szerint semmi betegséget nem kaphatunk el,igy a dràga pàrom nem làtja okàta macska odaadàsàra...
Nagyon félek hogy a baba jön és oda pisilni fog,de a döntö szo nem az enyém.
Bizony most kinnt ül az erkélyen,nem jöhet be,bàrmilyen hideg is van,pedig ezelött nonstop a lakàsban volt.
Szerintem is kifogom tiltani bizonyos helyekröl,bàr ahogy ismerem utàna képes lesz egésznap nyàvogni,mint aki elvesztette az anyjàt....
Szia, én vagyok a másik pisis macskás, a másik kérdéssel:)
Szerintem nincs elkapatva a cica, meg már hülyeség azt latolgatni, hogy mit engedtél meg neki, az nem magyarázat arra, hogy belepisil a reggelire (egyébként ez tényleg durva) Valószínű h tényleg hatalmi harcot vív. Ne akarj megszabadulni tőle, amíg élsz, hallgatni fogod a párodtól, meg őszintén szerintem a gyereknek is jó lesz, ha van állat a közelében. No, az újságpapír tényleg jó fenyítőeszköz, nekem elég csak kézbe vennem, már iszkolnak el, a másik meg a vizipisztoly. Távolról is megregulázhatod vele a macsot. (én azért nem nyúlhatok ezekhez, mert mindig sunyiban csinálják, és később veszem észre.)Sok szerencsét a macskaneveléshez!
Nem fiu,kislàny:)
Màr volt olyan eset,hogy a viràgos dézsàt célozta meg,és nem volt bennem annyi erö hogy elhuzam,ö mindenképpen oda akart pisilni!
És a szemem làttàra.
A viràgot kilöktük kb 2 honapja.
Azota most történt elöször ilyesmi.
Most csak egyhelyben alszik kinnt egy széken,nem is mer bekéredzkedni,tudja hogy nagyon kikapna.
A pàrom jön este 6-kor,majd ö ràcsapdos,mert én nem vagyok rà képes.
Egy biztos,mostmàr mindent zàrok elöle,mert eddig ugye az egész lakàst birtokba vehette,olyan volt mint a sajàt gyermekünk,de ami sok az sok.
Ivartalanitai kellene,lehet ,majd felhivom holnap az àllatorvost
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!