Mire utalhat? A macska egyfolytában éhes!
"A kutya az igen, az szeret részt venni az evésben, akár éhes, akár nem."
A macska is pont ugyanilyen. Az enyémnek egyszer hagytam ott a kaját, kíváncsiságból. Rosszullétig zabált, elvonult hányni, aztán folytatta.
Az enyémek mind egész nap ennének, de akkor ne általánosítsunk, lehetnek sokfélék, de én mindig ezeket fogom ki. :D
Kérdező, a legjobb az konkrétan milyen márkát jelent?
Ha a kajájukban nincs elég hús, ellenben sok a gabona, gyorsan éhes lesz. Gabonamentes cuccokat adj neki. Zooplus.hu-n nagyon jókat kapni olcsón, ne dőlj be a reklámoknak, a legtöbb agyonhájpolt kaja nem tartalmaz elég húst.
Ha a te kajádra hajt, mondd neki, hogy NEM! és told arrébb. Ezt következetesen, míg meg nem tanulja.
Nem biztos, hogy éhes, a macskák kíváncsiak és falánkak, pláne, ha mentett cicák vagy sokan voltak testvérek és küzdeni kellett a kajáért.
Ha rendesen van etetve száraz és nedves táppal vegyesen, korához illő gyakorisággal, nagyjából ugyanabban az időpontban, akkor elvileg csökken a kunyizás, ha ez volt a kiváltó ok.
Ha kinti-benti, lehet neki kinn hagyni mindig száraz tápot. Ha csak benti, törekedni kell az azonos időben etetésre, kialakítani egy menetrendet, hogy tudja, mikor számíthat az ételre.
Én reggel mindig nedvest adok, este szintén és mindig van kinn száraz, amit akkor esznek, amikor csak akarnak. Enyémek kinti-bentiek, szabadon közlekednek macskaajtón. Szárazat Purizont kapnak, nedveset Smillát és még szeretik a Rossmannos alutálcásokat, de azokról nem lehet tudni, mi van bennük, viszont mivel a száraz nagyon jó minőségű gabonamentes, így nem annyira Háziorvostól kérhetsz esetleg féreghajtót, akár vizsgálat nélkül is, nekem adtak.aj, ha néha a nedves nem a legprémcsibb minőség.
Ha minden ellenére se változik, törődj bele és szeresd így :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!