Felnőtt macska mellett kölyöknevelés? Vállalható?
Figyelt kérdés
10 hónapos, oltott, ivartalanított kandúrunk van. Most láttam, hogy kéthetes kölyöknek keresnek ideiglenes gondozót, érdemes vállalnom? Nem kap el tőle betegséget a nagy? Nem fogja bántani? Kicsit harcias cica.2018. jún. 3. 21:15
1/7 anonim válasza:
Légy óvatos! A 2 hetes kölyök még szopik és nem fogyaszt semmi mást csak anyatejet. Ha elválasztod az anyjától abba biztosan belepusztul. Szüksége van a mosdatásra is, ezzel segíti az anyja az emésztését. A higéniai feladatokat is az anya látja el. Nálam a kicsik 5-6 hete korban kezdtek el mást is enni. Ez a kicsi túl fiatal, az anyja nélkül elpusztul, hiába próbálkozol 3 óránként etetni cumisüvegből vagy szemcseppentő pipettából (nekünk sem sikerült pedig éjjel-nappal felváltva gondoztuk).Az emésztőrendszere még nem áll készen a szilárd táplálék fogadására. A természetben a kandúrok megölik az egészen pici cicákat, hogy az anya újra párosodjon,; pont úgy mint a hím oroszlánok. Az ivartalanított kandúrok ez irányú viselkedéséről nem tudok nyilatkozni; habár azok is párosodnak csak "eredmény" nélkül. Nagyon valószínű a bántalmazás. Kérdezz meg egy állatorvost és biztosan le fog beszélni a dologról.
2/7 anonim válasza:
Magadhoz veszed a kicsit, vagy Te mész el hozzá?
3/7 A kérdező kommentje:
Nincs anyja a kölyöknek, a menhely keres gondozót neki. Ő jönne ide.
2018. jún. 4. 07:31
4/7 anonim válasza:
Én elhoznám. Bár én legszívesebben minden gazdátlan állatot magamhoz vennék :-)
Egy próbát biztosan megér, de azt tudnod kell, hogy irtó nagy meló és még az sem biztosítja, hogy életben is marad szegénykém.
A biztonság kedvéért én külön szobába tenném a kicsit, ne találkozzon a naggyal. Bár ha korán lett ivartalanítva, kétlem, hogy bántaná, de jobb óvatosnak lenni.
Ha olva van a nagyfiú, nem kéne, hogy veszélyt jelentsen rá a csöppség.
Sok sikert!
5/7 anonim válasza:
Ha mégis magadhoz veszed a kicsit, akkor az állatorvosnál vegyél tubusos vitaminkoncentrátumot ami egyben táp is. Ezt kis adagokban kinyomkodva elnyalogatja kicsi és nem tudod túladagolni 800-2000 ft/tubus (méret és állatorvos függvénye az ár). Masszíroznod kell a kicsit úgy mintha az anyja nyalogatná.Lehet venni külön macskatejet kb kétszer akkora mint a kávétejszín és ugyanolyan a kiszerelése is (kis nyeles műanyagpohárka letéphető fémfóliával a tetején). Az árát nem tudom fejből, de ugyanott megkapod ahol a vitamint. Első szilárd táplálék a lekapart csirkemáj legyen, mert könnyen emészthető és vitaminokat valamint ásványi sókat is tartalmaz.Nagy fába vágtad a fejszédet! Nem irigyellek az éjszakai felkelésekért; csak felnézni tudok rád. A legfontosabbat majdnem kihagytam MELEGEN KELL TARTANI !!! A puha takaró nem elég egy kisebb infralámpát kell beszerezned és megfelelően beállítani a kosárkájánál, a hősugárzó tüzet okozhat. A kosárból ne tudjon egy darabig kimászni! Szemcseppentő pipettára is szükséged lesz a folyadék bevitelhez. Szurkolok Nektek.
6/7 anonim válasza:
Megkérdeztem az állatorvost (az ORFK fő állatorvosa); szerinte 10 nap után a cica 50-60 %-ban megmenthető. A Tiéd már 16-18 napos lehet, így még jobbak az esélyeitek, már szeme is nyitva van és már kúszik-mászik. Még nem igazán tud járni. Szerinte a 4 óránkénti etetés, gondozás már elegendő lehet. Azt mondta hívd a cicádat Mázlis-nak bármilyen nemű is.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kedvességed!
2018. jún. 5. 20:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!