Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Cicáim már a libamájat sem...

Cicáim már a libamájat sem eszik meg. Mit rontottam el?

Figyelt kérdés
Semmi baj az emésztésükkel, és az egészségükkel mielőtt egészségügyi dolgokra hivatkoznátok. :-( Egyszerűen nem tetszik is kész.....Hova fogunk így kilyukadni? Marhabélszínnel próbálkozzak? (Cinikus kérdés, mert nem fogok)
2018. márc. 17. 19:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Mit rontottál el? Elkényeztetted.

Gondolom benti cicák. Vegyél nekik jó minőségű száraztápot, és azt tedd le eléjük. Nem kell? Vedd el és rakd el, majd este próbálkozz megint. Megint nem kell? Ismételd meg, hidd el 1-2 nap után meg fogják enni. Nem szabad engedni nekik mert ha engedsz tényleg oda lyukadsz ki hogy már a marhabélszín se fog kelleni...

2018. márc. 17. 20:01
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Kaja mellett állat még nem halt éhen. Ha hagyod, hogy válogassanak, ne csodálkozz, hogy meg is teszik
2018. márc. 17. 20:18
 3/13 A kérdező kommentje:
Száraz táp folyamatosan van a kis tálkában, bármikor falatozhatnak, amikor csak eszükbe jut. Lehet ez a baj. Bentiek, igen. Úgy gondoltam, sőt úgy tudtam sosem baj, ha egy kis ropogtatni való van elő egész nap, és ezen kívül vannak a fő étkezések , reggel és este, ami nedves kaja.
2018. márc. 17. 20:31
 4/13 anonim ***** válasza:
49%
De, az nagyon nagy baj hogy mindig előtte van a táp, persze hogy nem érzi azt hogy azt kéne megenni és könyörög másért. Bár a macskát célszerű kétszer etetni nem úgy mint a kutyát, az akkor is nagyon rossz ha mindig előtte van. Vedd el, és tedd elé reggel meg este, szerintem szemmel látható lesz egy idő után a változás.
2018. márc. 17. 20:49
 5/13 anonim ***** válasza:

A macskákat célszerű folyamatosan etetni.

Tegyél ki elé (számára) ismert, jó minőségű száraztápot, meg vizet, és ennyi. Ha tényleg éhes lesz, megeszi. A hisztiét meg ignoráld :)

2018. márc. 18. 09:28
 6/13 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy túl sokat adsz nekik enni?

Nézd meg, mi a javasolt mennyiség a száraztápból, és azt add nekik. Én pl. reggel-este töltöm a tálat, ha nem fogy el, nem veszem el, ott marad "falatozni", de csakis az a mennyiség, ami akkor is lenne, ha fix etetési időben kapnák meg. Ha elfogy, akkor nincs után töltve estig. Így általában éhes annyira a pocak, hogy megeszik a mellé kapott nedveset is. :)

2018. márc. 18. 13:19
 7/13 A kérdező kommentje:
Én is mindig úgy tudtam, hogy nem baj, ha folyamatosan van előttük valami, un. önkiszolgálóak. Ha pl. nem eszik meg a vacsorát, mert olyan konzervet sikerült vennem ami nem ízlik nekik, azért általában reggelre el szokott tűnni, mert akkor már én is fellázadok, és nem adok mást. A máj dolog úgy jött, hogy pecsenye libamájat sütöttem magamnak, de mivel egyedül vagyok, nem győztem megenni, gondoltam adok belőle nekik is, mert úgy is megromlik. Nem volt előre fűszerezve, én mindig csak evésnél sózom, borsozom, tehát ez nem lehet az oka, hogy rá sem bagóztak. Totál kiakadtam, hogy ez sem tetszik nekik, akkor már mit adjak? Ráadásul a kicsit 3 hónapja hoztam menhelyről, eleinte még majdnem a tányért is megette. Aztán jött, hogy fejtettem le nekik húst a csirkehúslevesből, de már az sem elég jó. Nem tudom mennyire érdemes váltogatni. Nagyon szeretik a Friskies halas alutasakost, annak mindig örülnek. Próbálkozom főzéssel, pl. főztem csirkeszívet, de az sem vált be. Valami van ezekben a hülye gyári szarokban, aroma, illatanyag amitől úgy oda vannak. Pedig a valódi hús többet érne.
2018. márc. 18. 13:39
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha mindig van előttük, akkor minek adsz mellé még mást is? Jó, hogy válogat, hiszen tudja, hogy ha azt nem eszi, majd adsz neki mást. Ezt te rontottad el. A friskies meg csak szemét és víz.

Jó minőségű tápot adj nekik és semmi nasit

2018. márc. 18. 14:27
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Akkor meg is van a dolog nyitja, a friskies whiskas és hasonló csodakaják agyon vannak nyomva ízfokozóval, effektíve függő lesz a macsek. Persze, hogy mást nem akar megenni utána.

Légy következetes, ne adj nekik ilyesmit, nedvesnél is figyelj az összetételre.

Plusz szárazból testtömeg szerint tegyél ki tápot, ne legyen korlátlan mennyiségben, túlevést kerülendő.

Jól írta valaki fentebb, kaja mellett még egy állat sem halt éhen. Csak ne dőlj be nekik ha kunyerálnak. :)

2018. márc. 19. 00:04
 10/13 A kérdező kommentje:
Mentségemre váljék, hogy egyiket sem én szoktattam rá erre, mivel nem én neveltem őket kiskoruktól fogva. Én a valódi húsra szeretném őket rászoktatni, de ez már nehezen megy. Nem csak azért mert kifizetődőbb is, hanem azért is, mert a valódi húsnál semmilyen drága táp nem lehet jobb. Próbálgattam főzni nekik belsőséget, húst, de nyilván annak nincs olyan vonzó illata, mint egy Whiskas konzervnek. Sajnos nincs pénzem arra, hogy egyre drágábbra váltsak,ráadásul nem is hiszek bennük, hogy annyival jobbak. Ez a "minőségi táp" dolog is számomra kétes, mert pl. a kutyáimnak jobban ízlik pl. egy bizonyos olcsóbb táp, mint némelyik drágább márka.
2018. márc. 19. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!