Hogyan kell gekkótojást keltetni? Mit rontottam el legutóbb?
Leopárdgekkóm kb.:2 hónapja lerakott 2 tojást. A tojásokat pár órán belül műanyagdobozokba tettem, homokot szórtam alá mellé nedvesített törlőpappírt tettem, a dobozt befedtem majd lámpával 28 fok körül tartottam a hőmérsékletet. A tojások az 1. napon behorpadtak egy kicsit majd kb.: 1 hét után megpenészedtek.
Most szintén két tojást rakott a gekkó. Mit csináljak velük hogy sikeres legyen a keltetés? Jelenleg a terráriumba vannak körülöttük a homokot nedvesítem, nem fedem le őket, a hőmérséklet melegítés nélkül is 26-28 fok a lakásban tehát nem lámpázok. A tojások 1 nap után még nem horpadtak be.
Köszönöm a válaszaitokat. A tojások megint elkezdtek egy kicsit behorpadni. Most megcsináltam a félig befedett dobozos megoldást. Szerintetek elképzelhető hogy a horpadt tojásokból még kikel valami vagy majd legközelebb?
Egyébként azt tudom hogy nem szabad forgatni. Ha fejjel lefelé van leválik a faláról a gekkó vagy valami ilyesmit olvastam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!