Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hol rontottam el?

Hol rontottam el?

Figyelt kérdés
Van egy öt hónapos (kan) csivavám, és a probléma az lenne, hogy mindent amit oda adunk neki "félt", hogy elvesszük, ha a szájába van a labda, a plüss, stb... akkor alig lehet odanyúlni, mert fél, hol elvesszük, akkor viszont morog, sőt, néha oda is kap, vicsorog. Tudom hogy ezt én rontottam el hogy nem fegyelmeztem ilyen téren, de nem tudom hogy ilyenkor mit kéne tenni? Nyakbőrénél egy picit megemelni mint az anyjuk? Vagy rászólni? Tapasztalatot, ötletet szívesen várok.

2014. dec. 22. 19:12
 1/6 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem fel kellene keresnetek kutyaiskolát ( NEM !!! Nem szégyen kistestű kutyával kutyasuliba menni) mert ez komoly dominancia. Tégedet senkinek tart, csak egy omegának ő meg az alpha a falkavezér. Ebből később ivarérés után akár komolyabb harapás is lehet.
2014. dec. 22. 19:22
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

El kell venni tőle. Egy tenyérnyi kutyáról beszélünk; ha hagyod, hogy beterrorizáljon, akkor be is fog.

Egyébként ő nem fél, hogy elveszitek, hanem közli veletek, hogy az az övé és ti nem vehetitek el, mert csak. Hülyére vesz egy tengerimalac méretű kutya.

Amint kikéred magadnak, hogy te vagy az ember és ő a zsebkutya, és elvárod, hogy szíveskedjen ennek megfelelően viselkedni, mindjárt normálisabb lesz.

És nem kell félteni a kis lelkecskéjét, hiszen agresszívebb, mint egy átlag kaukázusi. Ha elkezded "picit megemelni", meg "rácsapdosni a popócskájára", abból ő azt fogja érezni, hogy te csak úgy fegyelmezgeted, meg próbálkozgatsz, de igazából amíg kettőtök közül ő a határozottabb, és ő tudja érvényesíteni az akaratát, addig neki is lesz igaza.

2014. dec. 22. 19:35
 3/6 A kérdező kommentje:
Akumi : Köszi szépen, nagyon hasznos volt, sajnos igaz... Attól mert kicsi, még eléggé agresszív állatok is tudnak lenni, de ha hagyom akkor tényleg nem fog előrehaladni ez a dolog semmit.
2014. dec. 22. 19:48
 4/6 anonim ***** válasza:

Hát, én kicsit más véleményen vagyok. Szerintem az ilyen "bevédemeztisaztis" viselkedésbe bárhogy belemenni az "mellékjátszma". Ráadásul elképzelhető, hogy olyan dolgot is be fog védeni, amit nem tudsz tőle elvenni, pl. az én kutyám hozzánk kerülésekor előszeretettel védett be szagokat a földön. Komolyan. Más kérdés, hogy aztán sokáig már nem csinálta. :)

Ha rendben lenne a rangsor, eszébe sem jutna a kutyának bevédeni bármit, szóval én inkább azon kezdenék el munkálkodni. Hogy hogyan, abban leginkább egy kutyasuliban tudnának segíteni.

Persze elkezdhetsz dominanciagyakorlatokat csinálni, csak az a baj, hogyha azokat csinálod, a maradék életetekben pedig egy lúzernek tűnsz a szemében, akkor nem lesz túl sok eredmény.

Sok sikert a megoldásban :)

2014. dec. 22. 21:07
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben nem megpróbálnám elvenni, hanem elérném, hogy odaadja. Nagy különbség. Az én kutyámnál is voltak ilyen gondok, és amíg erővel vettem el tőle (8 kilós terrier keverékről beszélünk, szóval nem volt nehéz dolog), addig semmi javulás nem történt. Sőt, ilyenkor szerintem a kutya kvázi azt érzi hogy "na ki az erősebb" játszmába mész vele, és le kell őt győznöd.

Én rájöttem hogy többet érek vele ha megfogom ami a szájában van (pl labda) és kivárom, amíg elengedi. Mert az az enyém, nekem az jár. Nem fogok rajta veszekedni, ezt tudnia kell hogy az enyém.

Nálunk pár hhéten belül működött maximálisan.

2014. dec. 22. 21:20
 6/6 anonim ***** válasza:

5ös vagyok

Ja és ne lepődj meg, nekem első alkalommal 4 perc volt mire elengedte, és eleinte morgott is. Már automatikusan elengedi kérésre is, bármi van a szájában. A lényeg hogy végig maradj halálnyugodt, szellemi síkon győzd le, ne erővel :)

2014. dec. 22. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!