Mit rontottam el és hogy csináljam jóvá?
Azzal rontottad el, hogy pelenkára szoktattad, ahelyett hogy megtanítottad volna, hogy vissza kell tartani. Azért egy 1 éves kutya bőven kibír még 9 órát is, csak utána az első az hogy leviszi az ember.
Hogy tedd jóvá? Pelenkát dobd és kezd elölről a szobatisztaságra nevelést, mintha kiskutya lenne megint. És ezt olvasd el:
Így, hogy a jelenléted ennyire befolyásoló, én a sorok között birtoklási problémákat is vélek felfedezni.
Tudsz neki pl korlátokat felállítani?
Pl hogy nem lehet a szőnyegre. Mindenféle fizikai korlát nélkül.
Meg tudod vele értetni, hogy az tiltott zóna, és egy láthatatlan határt felállítva kitiltani bizonyos területekről?
Ha nem, akkor a probléma gyökere ez lehet, erre kéne rágyúrni.
Ettől még a konkrét szobatisztaságra való nevelést is kell gyakorolni, de sokkal könnyebben, szinte természetesen fog menni, ha ezeket a korlátozásokat gyakorolod.
Ha nincs ilyen téren gond, tehát bármikor bármit tudsz neki tiltani, akkor csak a pelenkás módszer vallott kudarcot, akkor csak azon kell változtatni.
Lehet az is elég, ha innentől nem a szobában lesz neki pelenka, hanem egy sokkal elszeparáltabb helyen, pl fürdőszoba, a szobában pedig egy tiszteletteljesebb viselkedést vársz el tőle.
Azért lett a pelenkás módszer kiválasztva,mert nem 24 órában vagyok otthon hogy levigyem,és télen nem tudtam levinni,mert már egy kis hidegtől totál beteg lett.
Sajnos el lett kényeztetve,és többen mondták,hogy ő főnök a háznál, és mivel sokat utazom ezt szorongásból csinálja.
Az utolsó kommentelőnek meg csak annyit,ha nem tudsz kúltúráltan hozzászolni,mondjuk ki is hagyhatnád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!