Mit rontottam el? Mit tegyek?
Ott rontottad el, hogy rászoktattad a benti ürítésre. Mikor tanulják már meg az emberek, hogy a kutya nem macska?
Kezdd az elejétől a szobatisztaság tanítását és könyörgöm, OLVASS UTÁNA!
Kezdd mindjárt ezzel: [link]
Köszönöm nektek!
Nem vertem a kutyát..úgy írod mintha egy állatkínzó lennék.Egyszer rácsaptam a kis fenekére.Nem kell mégnagyobb lelkiismeretfurdallást okozni:D de azt szeretném,hogy bent végezze el a dolgát a peluson,mert délelőtt nem tudok itthon lenni.És sokan rá tudják szokatni
Jaah, hát úgy soha nem lesz szobatiszta, ha te nem méltóztatod levinni. Amúgy kan vagy szuka? Azt ugye tudod, hogy a kanok felemelt lábbal pisilnek, szóval a tapétának annyi lesz? De egyébként is baromi igénytelen, hogy egész nap ott figyel a kaki/pisitócsa a lakásban. A kutya nem fog rátapicskolni a pisis pelenkára, keresni fog más helyet.
"délelőtt nem tudok itthon lenni"
És szerinted csak azok tartanak kutyát, akik egész nap otthon ülnek? Hallottál már olyanról, hogy vizelet-visszatartás? Valóban, egy kölyök nem tudja olyan sokáig visszatartani és lesznek balesetek, ezért előny ha van otthon valaki aki le tudja vinni. De ha követed a linkben leírtakat, akkor meg fogja érteni mit vársz tőle. Meg kell tanulnia visszatartani. Ezzel, amit te akarsz sose tanulja meg, hogy ne ott engedje el magát ahol rájön. Gyerekként gondolom te is kibírtad a wc-ig, nem pisilted össze magad az utca közepén. A kutyának is meg kell ezt tanulnia.
"És sokan rá tudják szokatni"
Akkor mi a francért nem őket kérdezed?
A pelenkával összezavarod!!!!!!!
Van egy hely a lakásban, ahol lehet, de amúgy nem bent kéne, hanem kint....ilyen összetettgondolkodásra NEM KÉPESEK A KUTYÁK !!!!!
Egy felnőtt kutya 8-12 órát is kibír.....
Addig meg takarítás van.
Ezt rontottad el, hogy alapvető tulajdonságaikkal nem vagy tisztában.
Nem érdemes pelenkára szoktatni. Egyszerűbb, ha amint hazaérsz, rögtön kiviszed, majd feltakarítasz bent.
Így lesz a leghamarabb szobatiszta. Indulás előtt közvetlenül, és miután hazaérsz, azonnal kivinni (hány órát lenne egyedül?).
Popóra csapni, orrát belenyomni nincs értelme, ettől nem lesz szobatiszta, nem érti, mit akarsz.
3 hónaposan kb. 2 óránként ki kell vinni, legalább akkor, amikor otthon vagy.
Agresszióval semmit nem fogsz elérni. Legalábbis semmi jót. Esetleg belestresszelheted, hogy a pisi rossz, és nem fog merni pisilni előtted, el fog bújni, aztán takaríthatsz a kanapé mögött, satöbbi. Egyszerűen csak dicsérni kell, amikor jól csinálja, és esetleg egy kis ejnye-bejnyével jelezni a nemtetszésedet, amikor rajtakapod. Ha nem kapod rajta, akkor pedig szívod a fogadat és csendben takarítasz, semmi értelme utólag leszidni.
Viszont tényleg jobb lenne szobatisztaságra szoktatni pelenka helyett. Normális kutya nem is szereti összecsinálni a saját életterét. Na meg nem kell csodálkozni azon, ha a pelenkára szokott kutya egyszercsak elkezdi például a szőnyeget, lábtörlőt is pelenkának nézni, meg a földön hagyott hasonló tárgyakat (ruha, pokróc, akármi).
"Van egy hely a lakásban, ahol lehet, de amúgy nem bent kéne, hanem kint....ilyen összetettgondolkodásra NEM KÉPESEK A KUTYÁK !!!!! "
Már bocs, de ez nem igaz.
Szüleim az egyik kutyánkat régebben alomra szoktatták (én nem értek vele egyet, mielőtt nekem esnétek...). A kutya CSAK ODA piszkított, ha meg lementünk sétálni az utcán ugyanúgy elvégezte a dolgát. Hozzáteszem amint csinált valamit az alomba ki is lett takarítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!