Mi tévő legyek? Elvittük a kandúr cicánkat ivartalanításra, mert mindenki azt mondta, hogy jó hatással lesz rá, nem jár el esténként, nem kap nemi betegségeket a macskalányoktól, és nem fog megváltozni a természete.
Elég felszínesen tájékozódtál. Képzelem, ki volt az a "mindenki":(
- Azt gondolom, senki nem mondta, hogy folyton otthon fog ülni. Persze, eljár, csak nem napokra / hetekre tűnik el, hanem pár órákra, fél napokra (a mienknek volt egy délelőtt és egy délutáni "köre".
- Az igaz, hogy egyes betegségek ezzel ki vannak lőve (pl. ivarszervi rák)
- Ha eljárkál, akkor valószínűleg ki fogja heverni. Ha súlyos eset lenne, akkor csak ülne egyhelyben, de nem mászkálna el. A műtétnek persze van kockázata, mint minden beavatkozásnak.
- Az, hogy a természete megváltozik-e, attól id függ, hány éves. Mondjuk a mienk fél évesen lett ivartalanítva, és semmit sem változott:), de ez szerencse kérdése is.
- "Visszacsinálni" természetesen nem lehet a dolgot.
Dehogy haragszik. Azt sem tudja, mi történt vele.
Mikor volt a műtét? A sebe begyógyult rendesen?
Étvágya van?
Ha egy állat depressziósnak tűnik, akkor az fájdalom és/vagy betegség, rossz közérzet jele. Nem lelkibetegség.
Mikor volt a műtét?Természetesen nagy változás és ha már ivarérett volt, akkor több hét is lehet, mire lenyugszanak a hormonok.
Nekem az a tapasztalatom,hogy az ivartalanított cicák nem mennek el messzire a háztól és ami a legfontosabb, hogy amikor tüzelnek a nőstények teljesen hidegen hagyja őket.
Egy ivaros kandúr napokig nem eszik akár, csak hogy minél többet pározhasson, verekedik a többi kandúrral, veszélyes helyzetekbe sodri magát.
Egy ivartalanított kandúr meg békésen ül a kertben és végig nézi,ahogy a többi ivaros meg van bolondulva.
Ezenkívül a természetük is sokkal jobb, barátságosabbak, kevésbé agresszívak.
A vizeletük szagtalan, nem jelölnek.
Semmi hátránya nincsen annak,hogy kiivartalanítottad.
Adj neki időt és foglalkozz vele sokat. Az enyémek sokkal játékosabbak azóta, igénylik a napi játékot.
A tápra figyelj, lehetőleg ivartalanított cicáknak valót kapjon.Ű
Visszacsinálni nem lehetet a műtétet.
A cica nem tudja,hogy mi történt vele, nem haragszik rád.
Pedig igaza van a dokinak.
Sokkal kevésbé fog csavarogni, verekedésbe keveredni, halálos betegségeket begyűjteni...
Nem hiszem el, hogy ez valódi kérdés, de leírom a tapasztalataim.
Képzeld, én is ivartalaníttattam három macskát, két fiút és egy lányt (utcáról befogadott anya és kölykei) és egyik sem utál engem miatta. A nagyobb fiú mai napig eljár, hiába ivartalan, de csak az utcánkban sétálgat, sőt a nőstény is elmegy vadászni. A kisebb hím az kanapé macska, alig mozdul el onnan. Az én macskáim ráadásul nem is esznek többet, tehát nem támogatom ezzel a "drágalátos" Wiskast, amit amúgy nem is kapnak. A nagyobb kandúrom a mai napig magának való, hiába volt kiscicának bújós. A kisebb kandúrom pedig kiscicaként kifejezetten vad volt, ma már eszébe sem jutna bántani minket. De nem hiszem, hogy az ivartalanítás tette Őket ilyenné, hanem ilyen lett a személyiségük maguktól.
Szóval nem, nem haragszik rád. Nem azért kerül, mert elvetted a heréit. A macska ilyen, még a legbújósabbnak is van hete, amikor nem kér senki társaságából. Ha eddig bújós volt, hamarosan újra az lesz. Ha meg nem, akkor nem az ivartalanítás hozza meg a csodát (legalábbis nem mindig)
"Lehet a macskalányokra gondol, és hogy többé nem használhatja a dákeszt"
Istenem, mondd, hogy csak hülyülsz :D
A macska nem ember! Nem gondol a macskalányokra. :)
Azért tűnt depressziósnak, mert magához kellett térnie az altatás után, kipihenni a műtétet.
Ő nem tudja, hogy nincs golyója, és azt sem tudja, hogy te műtteted meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!