Mikor kell ivartalanítani a kandúr cicát?
Én is 6 hósan ivartalaníttattam az enyém.
Szerintem ezt pont jó volt. Ő akkor szintén csak benticica volt. Szép nagytestű, egészséges macskává fejlődött.
Én nem mernék a helyedben tavaszig várni. Ha mégis elkezdene jelölni, lehet, hogy ivartalanítás után is megmaradna benne az ösztön.
Véleményem szerint féléves kor az ideális.
Mi meg akartuk várni az egyik kandúrral az 1 éves kort, mert a párom fixa ideája az volt, hogy akkor lesz "szép nagy feje". (a macskának, nem neki)
7 hónaposan kezdett el jelölgetni (a macska). Azonnal vittük ivartalanítani, mihelyt először megláttam, hogy jelöl.
Így is szép nagy feje lett, amúgy.
És ha egyszer rászokik a jelölgetésre, ez a szokása sajna ivartalanítás után is megmaradhat.
A mi "fiainkat 5 hónaposan vittük. Április végén születtek, október első felében voltak. Én is azt olvastam, hogy jobb minél előbb, mert akkor nem kezdenek jelölgetni. A dokit kérdeztük, azt mondta, kicsit vállat rázva, hogy hozhatjuk már, nem picik.
Szerintem a fiatal állat gyorsabban regenerálódik. Másnapra már nem is volt bajuk. Akkor kiürült az altató.
Az egyik 6,5 kiló, a másik 5,7 és az egyik 4 kiló. Szerintem nem ezen múlik mekkora lesz.
Nem jelölnek, illetve párszor az egyik, de az sem büdös. És ülve pisilnek, máig.
Az egyik ugyanúgy jár verekedni is.
Februárban, márciusban már készülnek a kiscicák. A legjobb tényleg az 5-6 hónapos kor. De ráér a március is. Ha utána is pisilni fog, az sem lesz büdi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!