Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Burma, ragdoll, sziámi, main...

Burma, ragdoll, sziámi, main coin, perzsa vagy bengáli?

Figyelt kérdés
Akik rendelkeznek tapasztalattal az adott macskákról, magyarul: volt már nekik ilyen cicájuk, szeretnék infókat kapni, hogy SZERINTÜK melyikeket érdemes tartani, miért, kiknek ajánlják az adott fajtát. (Érdemes-e kettőt venni belőlük; illetve hogy jól kijönnének-e ha különbözőket szeretnék venni)
2017. dec. 1. 10:04
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy kijönnek-e egymással az nem fajtafüggő hanem, hogy mennyire vannak összeszokva illetve milyen ivarúak. Két kölyökkorától együtt élő időben ivartalanított bármilyen nemű macska boldogan megfér egymás mellett.

A ragdoll és a perzsa kevésbé aktív fajták és a hosszú szőrük mindennapi ápolást igényel, a sziámi marha hangos tud lenni, szeszélyes és egygazdás de ahhoz nagyon ragaszkodik. A bengálinak és a maine coonnak óriási mozgásigénye van és imádnak kint lenni, csavarogni én pl. lakásban tuti nem tartanám egyiket se. A burmáról nem tudok túl sokat de keleti fajta lévén a sziámihoz hasonló karakter.

Én a ragdollt választanám mert hozzám ez a karakter illik leginkább és szeretem a hosszúszőrű macskákat.

Annyit még hozzáfűznék, hogy ha fajtatiszta macskát szeretnél mindenképp és főleg kettőt akkor kösd fel a gatyád mert ezek a fajták minimum 100.000-Ft-tól indulnak jó helyről törzskönyvvel. Szaporítótól nem érdemes venni mert később anyagilag és lelkileg is nagyon megjárhatod ezekkel a cicákkal.

Én még mindig azt mondanám mint ahogy már mondtam itt előtted is sok kérdezőnek: a menhelyi macska a legkirályabb. Ott is vannak nagyon szép cicák óriási választékban és még segít is az ember egy rászoruló kisállaton.

2017. dec. 1. 10:37
 2/4 anonim ***** válasza:
51%
Maine Coon. Imádom ezt a fajtát, gyönyörű szép macskák, rendkívül okosak. Egy ismerősöm tenyésztő, 6 Maine Coonnal lakik együtt.
2017. dec. 1. 10:42
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a tenyésztőkkel érdemes megbeszélni. Minden fajtából nézegess kenneleket, az oldalukon remekül leírják a cicafajták jellegzetességeit, ha kérdésed van, akkor is nyugodtan fordulhatsz hozzájuk. :) Ők sokkal jobban értenek szerintem hozzá, mint az itteniek.
2017. dec. 1. 13:01
 4/4 anonim ***** válasza:
szerintem is tenyészeteket keress fel, ők tudnak mesélni az adott fajtáról. :)
2017. dec. 3. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!