Cicaszakértők! Valaki segíteni nekem?
Szobacicát keresek akit lehet majd babusgatni:))Meg néha ki is engednénk...
Rövidszőrű vagy hosszú szőrü mindegy
Legyen bújos, szeretet teli, és ne legyen a leglustább:) de ne is agresszív,és legyen ragaszkodó:)
Kevés időnk lenne vele foglalkozni csak délutánonként...
Az egész sztori úgy kezdődött hogy nemrég pusztult el szeretett macskám és eldöntöttem hogy nem lesz több ilyen...ezért néztem utána a szobacicáknak mert eddig mindig házicicánk volt akiket úgy találtunk vagy fogadtunk örökbe.
Én a ragdoll cicát néztem ki:) csak vele az a gond hogy azt írták hogy nem szereti a magányt és hogy ritka Magyarországon...
De csak ezeken a dolgokon kívül minden jó lenne;)
Összefoglalva valaki tudna nekem ajánlani cicafajtákat? Esetleg hogyan tudnám azt megcsinálni hogy ne legyen magányos a cicám? Vagy esteleg egy ragdoll féle is jöhet:) Vagy egy kinti-benti cica keverék:) Nem vagyok jártas a témában ezért ha kell még bővebb infó nyugodtan írj:)
A linkelt "oroszkék" cicás hirdetés tipikusan az a hírhedt átverés, ahol Google Fordítós a hirdetés szövege, ár nincs, megkeresésre pedig kiderül, hogy valami külföldi az eladó, aki igazábòl ajándékba adja a cicákat, "csak" az állat szállításáért kéri előre utalni a 25-30-40 ezer Ft-ot. A kedves vevő elküldi a pénzt, az állatka meg sose jön meg, persze...
Ha valamilyen okból kifolyólag mégsem átverés (amit kizártnak tartok), akkor is valami alja szaporító, ilyen helyről nem veszünk élőlényt.
*
Kérdező: a Ragdoll tökéletes szobacica, ragaszkodó fajta. Az nem gond, hogyha munka mellett csak délután tudtok vele foglalkozni, a macskák alapvetően igénytelenebbek ebből a szempontból a kutyáknál: amíg van inni-ennivaló, tiszta alom és játékok, nagyrészt aludni fog a távollétedben. Viszont nagytestű fajta, a szőre is sok ápolást igényel, és felnőtt korában nem keveset eszik. (Nekem sajnos Maine Coonom van, személyes tapasztalatom nincs a Ragdollokkal, de az én cicám is egy nagyon ragaszkodó, emberszerető cica, aki folyton a közelemben van. Viszont az tény, hogy nem egy ölbecica, nem is szeret kifejezetten bújni.)
Keress fel néhány tenyésztőt, de arra számíts, hogy egy normális tenyésztő nem fog kinti-benti tartásra cicát adni neked, hacsak nem megoldott a macskakifutó, macskabiztos erkély. Továbbá egy ilyen cica 100 ezer Ft-nál kezdődik. Ne vegyél genetikai betegségekre való szűrések, megfelelő oltások, táplálás és szocializáció, és főképp törzskönyv nélkül árult, szaporítós cicát 30-50 ezer Ft-ért!
A leírtak alapján szerintem jó választás lehet a ragdoll. Az nem baj, ha nem vagy egész nap otthon, a macskák rengeteget alszanak, viszont az igaz, hogy a ragdolloknak szükségük van napi szintű foglalkozásra. Amúgy elég sokan tenyésztik Mo-n, nem ritka fajta. Megjelenésre és természetre hasonló fajta még a birman, azt is többen tenyésztik Mo-n. Valamivel kisebb termetű a ragdollnál, és könnyebben kezelhető a szőre, mivel nincs aljszőrzete.
Azt azért nem árt tudni, hogy egy ilyen cicát semmiképp nem szabad hagyni egyedül csatangolni a kertben, mert megsérülhet, ellophatják. Tisztességes tenyésztő nem is ad macskát kinti-benti tartásra, legfeljebb bombabiztos kifutóba.
Én kerestem régen oroszkéket, de Magyarországon csak gyanús tenyésztőket találtam, akik inkább szaporítók.
Ragdollból viszont jóval nagyobb a kínálat. Nekünk az van, a Marosvölgyi kennelből, fb-n megtalálod. Nagyon tündér, és egymagában is jól megvan, aluszkál amíg dolgozunk. Azért hosszú időre nem szabad magára hagyni, de egyik cicát sem. A ragdollnak nincs nagy mozgásigénye, sokat lustálkodik, nem szedi szét a lakást.
A birman cica is jó választás lehet:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!