Az a helyzet hogy kapok egy kiscicát és tanácsot szeretnék kérni hogy hogyan kell nevelni stb!?
Érdemes nagy alomtálat venni, ami felnőtt korában is jó lesz. Alomból én az aldiban kaphatót szeretem, olcsó és jó is, csomósodó.
Táp: először kiscicáknak való száraztápot vegyél, olyat, aminek magas a hústartalma, és lehetőleg gabonamenteset. A macska húsevő állat, ezt mindig vedd figyelembe az etetése során. Ételmaradék, olcsó tápok, konzerv, alutasakos eledel nem felel meg neki.
A jó minőségű száraztápon kívül kaphat még nyers húsféléket: csirke, más baromfi, marha, nyúl, hal, csirkeszív, zúza. NEM kaphat soha: nyers disznó és vaddisznót húst. Néha kaphat egy kis túrót, tejfölt, nasinak. Havonta egyszer kaphat egy kis májat vagy 1 nyers tojássárgáját.
Kaparófából sokfélét lehet kapni, az egyszerűbbtől a komplett macskabútorig. Ennek csak a pénztárcád szab határt, hogy milyen veszel.
Ami még fontos: el kell vinned állatorvoshoz, ahol kap féregtelenítőt és bolha elleni szert, és oltásokat. Ha csak benti lesz, azt mondani kell az orvosnak, és akkor a benti cicáknak javasolt oltásokat fogja beadni.
Fél éves kora körül el kell vinni ivartalanítani.
Régen nekem is volt 2 Rex Conish cicám (most van 3 kutya, nyulak, tengeri malacok, mongol futó egerek, deguk, papagájok , halak, teknös) na mindegy....
A legfontosabb hogy ,,jó minőségű " tápot vegyél ( Én brit (care-t) használtam kutyáknál is és macskáknál is !
Whiskas, Royal Canin igazábol nem jók, sőt mitöbb..... Pedig tele van velük az egész állatorvosi, de csak azért mert fizetnek nekik ! Igazábol nagyon rossz minőség az árukhoz képest , ne hadd magad átverni!!!
(Utolsó vagyok)
Ha gondolod írj privit :)))
És gondolom nem 4-5 hetesen hozzod el.....
Szóval teljet nem szabad a macskáknak adni !!!! Hasmenést okoz !!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!