Találtam egy bolhás, sovány kiscicát kb4hónapos. Van benne chip. Megtarthatom?
Szerintem akkor tegyél le arról, hogy ezt a cicust te akard ennek a fickónak a kezéből kimenteni. A cicc nem lesz a tiéd, ellenben egy haragos szomszéddal, akit nehéz elviselni, több lesz.
Legyen neked máshonnan (egy, vagy több) kismacskád, azoknak viseld jól a gondját.... a másik meg majd csak megszökik, ha ivarérett lesz és rosszul bánnak vele.
Értelek, nekem is elszáll az agyam az ilyen primitív, állatkínzó agyhalottaktól. De mégis azt mondom: csak meg ne bánd, amit teszel, mert amikor már neked lesznek a ház körül tartott állataid, kedvenceid, akkor nehogy ellehetetlenítse a mindennapjaidat, nehogy feljelentgessen hetente, bosszúból meg nem mérgezze a kedvenceidet!
Nem tudod az egész világot megváltani, hosszú távon drága nagyon. Szerintem amit folyamatosan meg tudnál tenni a cicusért, az az, hogy az orvostól kérsz tippet, amikor látod, mi a baj. Amikor nem látja az a tulok, akkor behívod/ megfogod a cicát, amennyire tőled telik, lekezeled, a többit pedig az anyatermészetre bízod. Ha most elviszed, kérj tanácsot a helyzettel kapcsolatban. A kamillateás kezelés pedig tényleg nagyon jó, hatékony segítség. amire még figyelj: ha fertőzéses betegség van a cicc szemén, akkor a kamillás, vagy egyéb kezelést úgy csináld, hogy ami vattakoronggal, vagy egyébbel törlöd egyik szemét, soha ne ugyanazzal a másikat.
Orvosnak mindenképpen vázold, mi a mostoha helyzete a cicának és megtudod, mit tehetsz az egészségéért és esetleg jogi úton. Legyen meg a helyi Állatmentők telefonszáma, elérhetőségei: mindig hasznos.
De ne feledd, hogy nagyon megkeserítheti a hétköznapjaitokat egy ilyen tahó. Gondolj a rokonaidra és a leendő háziállataidra is!
Sok sikert, gyógyulást a cicusnak, üdv neked! :)))
Szia. Szerintem helyesen cselekedtel,én sem
Bírnám nezni ahogy szenved:( sikerült elvinni dokihoz ?
Mennyire sovány?adnak egyáltalán neki enni???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!