Németországba költöznénk vissza. Van 2 darab cicánk, útlevél stb, hogyan, mennyibe kerül?
Annyira azért gondolom nem olvastál utána, mert itt részletesen minden le van írva és ha bármi kérdésed maradt volna akkor nyílván felhívtad volna az állatorvosotokat és tőle megkérezed. www.petpassport.hu
A legtöbb európai uniós országba történő utazáskor elegendő, ha az egységes európai állatútlevéllel rendelkezünk. Útlevél csak egyértelműen olvasható tetoválással vagy mikrochippel rendelkezőállatnak állítható ki. A tetoválások már csak 2012. július 3-áig szolgálhatják az egyedi azonosítást, ezután csak az elektronikus megjelölés lesz elfogadott. Állatútlevelet az arra jogosult állatorvostól lehet igényelni. Az állatútlevél addig használható az Unión belüli utazásokhoz, amíg a benne igazolt veszettség elleni oltás érvényessége tart. Hazánkban a veszettségoltás az oltás dátumától számított 365. napig érvényes (1 éves kor alatt, az első veszettségoltás után az érvényességi idő csak 6 hónap!).
Tessék itt egy 13. kerületi állatorvos árlistája, ha vidéki vagy akkor ennél valamivel olcsóbb ha belvárosi akkor drágább. [link]
Ajánlott oltási program macskák részére:
6-8 hetes korban macska kombinált oltás
8-10 hetes korban macska leukózis elleni oltás
10-12 hetes korban macska kombinált oltás
12-14 hetes korban macska leukózis elleni oltás
14-16 hetes korban veszettség elleni oltás*
* A macskák veszettség elleni immunizálása nem kötelező, azonban, ha az állat gyakran tartózkodik olyan környezetben, ahol vadállatok, rágcsálók fordulhatnak elő, vagyis gyakorlatilag minden kijáró macska számára az oltás ajánlott.
Az oltás után is van valamennyi idő mire átléphet a határon, tehát ne számolj azzal, hogy kedden megkapja és szerdán már mehettek is. Emellett van olyan ország ahol féreghajtó is kötelező a belépés elött, de mivel te sem vetted a fráadtságot, hogy megkeresd így én sem fogom.
Én 2 cicával költöztem Ausztriába tavaly. Bár ők már idősebbek voltak.
Ezek kellettek: útlevél, mikrochip, veszettség elleni oltás
Az útlevél 7000 Ft/ db volt (ez állatorvosonként változhat).
A chip 3500 Ft/db volt (ez is eltérő lehet).
Az oltás is ennyibe került cicánként. Azt viszont fontos tudni, hogy a veszettség elleni oltás csak a beadatás után 21 nappal számít érvényesnek, tehát az oltás után minimum 21 napnak el kell telnie, és csak ezután szállítható külföldre az állat.
És az utazás előtt néhány nappal az állatorvosnak be kell írni a cicák útlevelébe, hogy "szállításra alkalmas állapotban van".
És még próbálj meg azért utanaolvasni a dolgoknak, lehet hogy Németországban más szabályok is vannak.
És mivel a cicáid még elég fiatalok, ezért kérdezd meg az allatorvostol, hogy kaphatnak oltást vagy még nem.
Úgy tudom hogy 3 honaposnal fiatalabb állatot még nem kötelező beoltatni a kiutazásnál. Vagy mikor akartok menni?
Kedves első ;)
Lehetnék egy barom,és bunkó választ irhatnék vissza.
Szóval,nem azt mondtam,hogy minden egyes weboldalt végigbujtam. Hanem hogy olvastam mindent a neten. Elolvastam oldalakat,ahol nem ugyanaz volt írva,van ahol azt írják pl egy hónapot kell várni,mire átlépheted a határ. Van ahol a chip 5000Ft-nak van írva,egységesen,van ahol 12.ezernek. Kösz a válaszod,de én olyanra vagyok kíváncsi,aki tapasztalatból beszél,nem bemásolt szövegekre.köszi,hello.
Második,köszönöm a válaszodat!
Ment a pozitiv.
Irok privátot,ha nem baj
Cicának: chip (4-6 e Ft), útlevél (4 e Ft), veszettség elleni oltás (4 e Ft), ebben a sorrendben.
Különböző típusú chipek vannak (normál, mini, nem elvándorló, különböző árakkal), a chip beadása után kiállítja az útlevelet, és beadja a veszettség ellenit.
A zárójelben írt árak az én állatorvosomra vonatkoznak, ezek állatorvosonként eltérőek.
Plusz, gondolom adsz majd nekik kombinált oltást, az nem feltétele az útlevél kiállításának, sem a külföldre történő utazásnak, de arra vigyázz, hogy a veszettség elleni oltás, és a kombinált oltás között elegendő idő elteljen. Úgy tudom, 4 hétnek kell eltelnie. (Nehogy összevesszen a sok oltóanyag a macskában).
Link: Magyar Állatorvosi Kamara honlapja
Itt le van írva részletesen, (EU tagállamok biztosan), melyik országban mik a beutazás feltételei, plusz amennyiben marad nyitott kérdés, én simán írnék a nagykövetségnek, ha itt a honlapon nincs más utalás.
Idézek a honlapról: "3 hónapos életkor alatt egyes EU tagállamok bizonyos feltételek teljesülése esetében veszettség oltás nélkül is megengedik az állat beutaztatását, de ez az engedmény nem jelent általános mentességet!"
Koszonom a bő vàlaszt! Ment a pozitiv. Eleg nehez kimenni veluk,ez is megnyomja majd a penztarcat az tuti.
Kutyusunk meg utoljara tavasszal kapott oltast,de van utlevele,remelem vele nem lesz baj,meg lehet csak oktobertol megyunk ki vegulis,akkor lehet nem vag foldhoz a 20.000 ft
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!