Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit csináljak, ha nagyon...

Mit csináljak, ha nagyon szenvedek az ivartalaníttatás gondolatától?

Figyelt kérdés
Kandúr macskám van, korábban is volt, akkor is nagy nehezen ivartalaníttattam, de most csütörtökön kellene vinnem, és beteg vagyok a gondolattól. Minden ellenérvet tudok, de egy szemétnek érzem magam. Voltaképpen ez a természetes élete, nem? Egy lánymacskát meg lehet *ni műtét után is, de egy fiúnak nem lesz kedve mit csinálni. Egész belebetegedtem. És ha majd ott ébredezik, tuti bőgni fogok.
2010. máj. 4. 13:21
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
77%
Felesleges az aggodalom.A macskák nem élvezetből csinálják,mint az emberek,nem fog neki hiányozni,sőt sok kellemetlenségtől megóvja.
2010. máj. 4. 19:09
 12/29 anonim ***** válasza:
0%
Ugyanígy éreztem, mint te, három hete ivartalaníttattam a kandúr cicámat. Előtte vívódtam, sajnáltam, a műtét napján tökre bűntudatom volt, nagyon rossz volt. De azt mondta a doki, meg mindenki, hogy nem fog elszökni, nem fog verekedni és megnyugszik. Ez így is volt, de egy pár napja (kinti-benti cica) ugyanúgy eltűnik, és verekszik is. Ugyanolyan lett, mint ivartalanítás előtt. Én nagyon megbántam, hogy kitettem a műtét kellemetlenségeinek, feleslegesen.
2010. máj. 4. 20:50
 13/29 anonim ***** válasza:
84%
Nem tetted ki feleslegesen. Az én cicám is ugyanúgy elmegy de csak azért mert imád kint lenni. Arra a sok kismacskára gondolj aki így nem fog szenvedni.
2010. máj. 4. 20:53
 14/29 A kérdező kommentje:
Hát, köszönöm mindenkinek. Nem tudom, mi ütött belém. Majd a kiscicákra gondolok. Amúgy nekem is volt ilyen kandúrom, hogy műtét után még verekedősebb lett.
2010. máj. 4. 21:32
 15/29 A kérdező kommentje:
Ma van a napja:-(. Ha nagyon nem megy, csak féregtelenítést fogok kérni...
2010. máj. 6. 09:12
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

jajj istenem... nem kell mindent túlparázni...

ettől csak jobb lesz neki.

2010. máj. 6. 11:13
 17/29 anonim ***** válasza:

Ne lépj vissza.

Ha nagyon nem megy, menj el egy menhelyre körülnézni.

Utána máshogy fogod gondolni. Sokkal jobb felelős állattartónak lenni, mint több kismacska gyilkosának.

Bemásolnék ide egy blogrészletet Várkonyi Anditól, aki egy lómenhelyet üzemeltet, ahol macskáknak, kutyáknak is van helye. Ugyan nem macskákról szól, de úgy gondolom minden benne van a felelőtlenül tenyésztő emberekről és a kitette állatokról - abból a szemszögből, ahogy azok látják, akik az ilyen helyzetek megszüntetésén dolgoznak.

Remélem nem haragszik érte, hogy ide betettem.

Forrás: zakuszkatanya.hu

Az Illatos út, az emberi felelőtlenség és kegyetlenség reményvesztettségtől vibráló betonos-rácsos galériája. Hiába csukod be a szemed, hiába nézed csak a betont, hallod, érzed. A kutyák helyzetének reménytelenségét, és a sajátodat, a tehetetlenséget, hogy a rohadt életbe, nem tudsz segíteni, mindnek nem, és hogy válaszd ki azt az egyet…

Az Illatos úti telep NEM menhely. A kóbor kutyákat kötelesek befogni, és két hétig tartani, a gazdájuk által bevitt kutyákat kötelesek fogadni, és ha nincs szabad férőhely, hát altatással csinálnak. Aki ide beviszi a kutyáját, az nem csak a barátját árulja el, hanem talán megöl egy másik szerencsétlent.

Igen, Te is tehetsz erről, hogy ezek a kutyák itt vannak, így vannak. Talán a te kutyád is köztük van, vagy a te kutyádnak a kölyke, testvére.

Minden állattartó felelős ezért, aki nem ivartalaníttatja kedvencét. Állatvédők küzdenek azért nap-mint nap, hogy ezeknek a kutyusoknak és sorstársaiknak gazdát találjanak. Elég egyetlen ivaros szuka, hogy egy év alatt a megmentett kutyák többszörösét „kitermelje”!

És mi lesz a kiskutyák sorsa? A kiskutyák felnőnek. Azt mondod, mindet el tudod ajándékozni, minden kölyök szerető gazdára talál, igaz? Mert ők olyan kis cukik, ellenállhatatlanok, sosem kerülnének ilyen helyzetbe. Hát dehogynem. Minden tele van az SOS gazdakereső hirdetésekkel. Elenyészően kevés kölyök kerül valóban jó helyre.

Hogyan segíthetsz?

- Ivartalanítsd a kutyádat.

Ezzel nem egy kutyát mentesz meg, hanem a kutyádnak a kölykeit, az ő kölykeiket is. És ennyivel is kevesebb dolga marad az állatvédőknek – hidd el, jut így is elég.

Ráadásul minden egyes fölöslegesen világra jött, és jó esetben megfelelő gazdihoz kerülő kiskutya elvesz egy helyet egy rászorulótól. Megfelelő, felelősségteljes gazdi kevés van, kutya pedig rengeteg...

- Fogadj örökbe egy Illatos úti kutyát!

Örökbefogadó napot rendeznek szeptember 19-én, szombaton 10 és 14 óra között.

Ha félsz bevállalni egy ismeretlen természetű és előéletű kutyát, de szeretnél megmenteni egy életet, megteheted; több állatvédő szervezet ment a telepről kutyákat, melyeknek a szükséges testi-lelki rehabilitáció szerető gazdit keresnek.

Náluk lehetőség van a közös igények és lehetőségek felmérésével kialakítani az optimális párost, hiszen mindenkinek az az érdeke, hogy kutya és gazdi a lehető legjobban összepasszoljon. Segíts két állaton: fogadj be egy ex-Illatos úti kutyát, hogy az elhivatott szakemberek egy újabb teleplakót hozhassanak ki a helyére.

További részletek a Zakuszka-tanya honlapján.

Hidd el, nem jársz rosszul! Hogy miért? Ők is pontosan ugyanazt tudják, mint törzskönyvezett társaik... Mert az örökbefogadott kutyák rendkívül hálásak és ragaszkodóak. Mert rendkívül ellenállóak. Fantasztikusan intelligensek, hiszen magukra utalva éltek. Kiválóan szót értenek más kutyákkal is, hiszen sokszor ezen az együttműködésen múlhatott az életük.

2010. máj. 6. 11:16
 18/29 anonim ***** válasza:
11:16 macskája van, szóval a helyzet még ennél is rosszabb
2010. máj. 6. 11:25
 19/29 anonim ***** válasza:
Igen, írtam is, hogy tudom, hogy ez nem macska, de a helyzet majdnem ugyanaz.
2010. máj. 6. 11:51
 20/29 anonim ***** válasza:
77%
11:51 inkább rosszabb, mivel a macskákat senki nem fogja be, menhelyen szinte nincs macska, mivel nem tudják őket befogadni, általában nagyon rövid életűek és kocsi kerekei alatt végzik...ráadásul egy macska elmegy a kertből, a kutya nem
2010. máj. 6. 11:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!