Mit csináljak, ha nagyon szenvedek az ivartalaníttatás gondolatától?
Te egy hülye vagy. Nekem csak a hím macskűáim vannak ivartalanítva.
Ha nőstény macskád lenne, azt sem ivartalanítanád, mert sajnálod, hogy nem dughat és nem lesz minden évben kétszer vemhes 10 kismacskával?
Az ivartalanított kandúr macskák is képesek a közösülésre, csak nem lesz utód. (ha már a szex hiánytól félted szegényt)
Szerinted fájlalni fogja a macskád, hogy nincsen 30 kismacskája? Ne gyakorolhatja rajtuk az "apai ösztöneit"?
Amúgy meg az ivartalanított kandúrok jobban érzik magukat ivartalanítva, sokkal nyugisabbak, kevesebb veszély leselkedik rájuk. a legtöbb baleset a párosodási időszakban van (aláugranak az autó alá, a kandúrok össze karmolják egymást és elfertőződik a seb...stb.)
azt nem is említettem, hogy összespricckálnak mindent, bűzlik tőlük a környék.
Bocs a hülye jelzőért, csak kiakadtam. Ő nem ember, ő állat, akiben benne vannak az ösztönök. Ennyi. Az embernek esze is van (állítólag).
Én tudom, hogy ez a macskának nem hátrány, mert ő nem így gondolkodik, mint te, a másik meg az, hogy a hímek kasztrálását enyhe bódításban végzik 20 perc alatt megvan, és már másnap semmi baja!
A nőstény macskák viszont szívnak, mert nekik egy komplett műtét, tehát a hasukat felvágják, és bizony nekik fáj jobban és ők lábadoznak!
Kissé tanulmányozd az állatokat. Ők nem akarnak párzani, csakis ösztönből teszik hogy fenmaradjon a faj. De mivel már az emberi környezetben olyan megfelelő minden így a macskák, kutyák túlszaporodnának. Tele van minden menhely. Ez neked nem elég? Túl sok macska van. A természetes az lenne hogy születik 10 kismacska és abból madj felnő 1-2. De mivel nem a természetben vagyunk így nincs természetes szelekció mert szerintem az ember sem hagyná...
Talán tudatosítani kéne hogy a macska nem ember úgyhogy ne is gondolj rá úgy "jaj az olyan mintha egy férfinak levágnák a heréjét", mert nem olyan, ő nem férfi. Már csak azért is buta hasonlítás mert az ember (legalábbis pl én) el tudja dönteni hogy mikor fog utódot nemzeni, hogy van-e rá lehetőség, pénz stb... Egy állat viszont nem tudja eldönteni.
Hát figyelj, egy háziállatnál már nem nagyon beszélhetünk arról, hogy mi neki a természetes élete. Mivel ezek a házi állatok már az ember környezetében élnek, kölcsönös kapcsolatban a gazdáikkal. Ha felelősen gondoskodsz róla, figyelsz az egészségére és az igényeire, amíg csak él, akkor ne fájjon a fejed amiatt, hogy elveszíti a párzás az életéből.
Ez neki nem olyan szükséglet, mint az embernél, hanem csak ösztön, aminek engedelmeskednie kell, minden áron. Ha ivartalanítod, neki csak egy nagy gonddal kevesebb lesz a vállán.
És persze azt is nézni kell, hogy ha van egy aktív kandúrod, a környéken képzeld csak el, mennyi kölyköt csinál a lány macskáknak, és sok ember a nem kívánt kiscicákat vízbe fojtja, földhöz vágja vagy élve elássa. Én nem akarnám, hogy sok kiscica azért haljon meg, mert az én kandúrom nincs ivartalanítva. Boldog lesz a cicád úgy is, észre sem fog venni semmit.
Csak abba gondolj bele, hogy egy állatnak vannak szükségletei, pl. étel, fedél, védelem, simogatás. Ha ezeket megadod neki, ő boldog lesz veled. Ha pedig ivartalanítva lesz, a párzás, mint szükséglet neki kiesik, így nem is fog neki hiányozni.
Ivartalaníttatod vagy siratod mert széttépte egy kutya/elütötte egy autó/ letépte a fél fejét egy másik macska..miközben csatangolt a lánymacskák után.
Nekem ivartalanított kandúrom van, akit pont azért vittünk el állatorvoshoz, mert már besokalltunk, hogy állandóan dokihoz jártunk (harapásokkal stb-vel) plusz a gyönyörű macskánk akármennyi kaja is volt előtte tavasz végére csontsoványra fogyott. Szóval egy rövid műtét után van egy gyönyörű hatalmas szőrgombócunk aki nem csatangol és nem verekszik. Valószínűleg évekkel meghosszíbbtottuk az életét.
A Lány macska kérlek nem fog "tüzelni" így nem fogja oda vonzani magához a kandúrokat , így nem fogják ivartalanítás után meg d...i ! Érted ???
Én most hozom el majd a kis Kandúromat , 8 hetesen 12 hetesen már megyünk ivartalanításra :)
Nem természetes élet ! Az hogy a Kandúrkád minden nőstényt befedez, és születik egy rakás kismacskája , ez nem természetes , hogy miért nem ??
Mert abból a 25 kiscicából 5 öt meghagynak ( Ha csak minden hol 1 et ) , a többit földhöz vágják , élve elássák , vízbe rakják , vagy zacskóba kötik , és otthagyják valahol ! Én pedig ezzel a tudattal nem tudnék elni !
Az az 5 kiscica legyen 2 nőstény 3 kandúr , ha nem lesz ivartalanítva 5x25 kismacskát c"sinál" évente (bár inkább talán többet ) Az 125 kismacska már , Te miattad !
Tudojuk hogy más kandúr is fedez, de most csak a Te cicád vegyük alapul :S Nos akkor évente 100 kismacska halálával tudnál nyugodtan alukálni , vagy boldogan élni ??
ÉN NEM TUDNÉK ! Gondolkodj el !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!