Faj tiszta avagy házi macska? Ki milyet tart s miért a melett döntött?
Nekem volt régen egy sziámim, akivel nagyon jól megvoltam. Kölyökkorától kezdve folyamatosan a rendre volt tanítva és felnőttkorára teljesen jó szobacica lett belőle, ami nem szedte szét a lakást és nem mászott föl a bútorokra. Sajnos nem volt hosszú életű, mert összeverekedett néhány átkozott kóbor macskával, amik úgy megtépázták hogy kishijján belehalt. Hiába épült fel részlegesen, sajnos pár hónap múlva elpusztult hashártyagyulladásban (amivel valószínűleg a támadóik fertőzték meg).
Az udvarunkban volt régebben egy kóbor macska, amit kölyökkorától kezdve etettünk és jól bántunk vele, csak nem engedtük be a lakásba. Mivel hálálta meg? Azzal hogy az első adandó alkalommal bemászott az ablakon a lakásba (a szúnyoghálót szétszedve természetesen) és összehugyozott mindent. Az volt az utolsó csepp, amikor észrevettük hogy egy másik kóbor macska le akarta vadászni a fecskéinket, amik a házunk verandáján fészkeltek. Azóta mindent elkövetek, hogy ne jöjjenek a kóbor macskák a házunk környékére sem.
Csak azért mondtam ezt el, mert én azon a véleményen vagyok, hogy macskából csak fajtatiszta (és ivartalanított) legyen a háznál. A korcs egyedeket pedig nem volna szabad szaporítani, mert rendkívül kártékony teremtmények, amik ráadásul túl gyorsan is szaporodnak. Veszélyeztetve ezzel az élővilágot és az ember háziállatait.
Én amúgy azt mondom, hogy nincs rossz állat, csak rossz ember. Ugyanis mindig az ember a felelős elsősorban minden rosszért ami az élővilágban történik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!