A Barf. Osok miért térítik ennyire rámenősen a macskatartókat mostanság?
Én csak akkor mondom el a véleményemet, ha kérdeznek. Nyersen etetem a macskát (is), mert ő majdnem ráment a tápra. Akkor megnéztem a tápok összetételét, és szinte mindegyikben találtam olyan összetevőt, ami nem tetszett, macskának nem való. Ilyen pl. a különböző cukor- és cukorszármazékok (pl. melasz), mogyoróhéj(!), és a gabona már önmagában. Belegondolva, a macskafélék obligát húsevők. Ez azt jelenti, hogy szinte semennyi növényi táplálékot nem fogyasztanak (a fűrágás inkább gyomorápolási célzattal van, de abból tápanyagot nem vesz fel), ellentétben a kutyafélékkel, amelyek a vadonban is esznek pl. gyümölcsöket.
Tehát a macskák növényi táplálékkal maximum a zsákmányuk gyomortartalmában találkoznak. Az emésztőrendszerük a hús emésztésére szakosodott még inkább, mint a kutyáé. Vagyis elsősorban fehérjék és zsírok szerepelnek a természetes táplálékában, a szervezetének szükséges szénhidrátok nagy részét maga állítja elő ezekből. Egy ilyen állatot gabonafélékkel "táplálni" csak ilyen idézőjelesen lehet, ellenben például az emésztésüket meg lehet vele terhelni.
Mindez pusztán a logika alapján.
Ezek után a tapasztalat: a macskánk amióta nyersen él (3+ éve) nincs szájszaga, fogkő minimális, nem hullik állandóan a szőre - ezek pontosan mind problémák voltak táp mellett.
Ha az rámenős térítésnek számít, hogy elmondom az én érveimet és tapasztalatomat, akkor rámenős vagyok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!